ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κωνσταντίνα: «Έχω ζήσει βομβαρδισμούς, πυροβολισμούς, τανκς και αιχμαλωσία»

Όσα είπε η τραγουδίστρια για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Για τις τραυμαντικές εμπειρίες που βίωσε κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, μίλησε η Κωνσνατίνα, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Η τραγουδίστρια, η οποία σπάνια επισκέπτεται πλέον το νησί μας - όπως είπε, πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να μιλάει για αυτές τις εμπειρίες γιατί είναι σαν να τις ξαναζεί.

«Πηγαίνω πολύ σπάνια στην Κύπρο. Τα καλοκαίρια πηγαίνω, κάνω κάποια συναυλία και μένω και βλέπω τους δικούς μου. Τα αδέρφια μου είναι στην Κύπρο, η μαμά μου έχει “φύγει”, ο πατέρας μου είναι αγνοούμενος. Τα λέμε συνέχεια αυτά, αλλά είναι κάτι που με στεναχωρεί όταν το συζητάω, όταν μπαίνουμε σε αυτά τα μονοπάτια. Όταν έχεις ζήσει τον πόλεμο, όταν τον αφηγείσαι είναι σαν να τον ζεις ξανά. Ο πόλεμος, για τους πιο πολλούς, είναι απλά μια λέξη, αλλά είναι άλλο να το ζεις», είπε αρχικά.

Ακολούθως, πρόσθεσε: «Όταν το ζήσεις, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθεις σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βομβαρδισμοί, πυροβολισμοί, τανκς, αιχμαλωσία… Εντάξει, εγώ τα έχω ζήσει αυτά. Γι’ αυτούς που δεν τα έχουν ζήσει αυτά, δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολες καταστάσεις είναι. Γι’ αυτό πρέπει να επιμείνουμε για την ειρήνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση