ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιολίτη: Το πιο όμορφο και το πιο δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητάς της ως ιδιοκτήτρια εστιατορίου

''Από τότε που ανοίξαμε το Anemi βρίσκω τον εαυτό μου να...''

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το Wiz Guide επικοινώνησε με δύο ιδιοκτήτριες εστιατορίων, μία restaurant manager, μία μαγείρισσα και μία sommelier, όλες σε εστιατόρια που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου, για όλα όσα απολαμβάνουν σε σχέση με τη δουλειά τους, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, για τις γεύσεις, για τους ανθρώπους, αλλά και όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει η εμπειρία μας σε ένα εστιατόριο έτσι ώστε να μας αφήσει τελικά μια δυνατή ανάμνηση. Ανάμεσά τους και η ιδιοκτήτρια Maison Anemi Έμιλυ Γιολίτη.

Έχοντας δεχτεί την ερώτηση, "τι σας χαρίζει η ιδιότητά σας ως εστιάτορας που ίσως δεν σας χαρίζουν οι υπόλοιπες ιδιότητές σας;", η επιχειρηματίας απάντησε: ''Από τότε που ανοίξαμε το Anemi βρίσκω τον εαυτό μου να προσέχω πολύ περισσότερο τις γεύσεις, τα υλικά μιας συνταγής, την αισθητική της συναρμολόγησης ενός πιάτου. Είναι προνόμιο να μπορώ να εντάξω στο μενού γεύσεις που αγαπώ, οι οποίες ήταν δυσεύρετες σε εστιατόρια στην Κύπρο''.

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το πιο αγαπημένο κομμάτι της καθημερινότητάς της στο Maison Anemi και ποιο το κάπως πιο δύσκολο, είπε: ''Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι να κάθομαι στη βεράντα, στον ήλιο, να διαβάζω και να απολαμβάνω το πρωινό μου τα Σαββατοκύριακα. Το πιο δύσκολο είναι να θέλω να εντάξω κάποιες νέες συνταγές τα υλικά των οποίων δεν βρίσκω στη Κύπρο''.

Ακολούθως, κληθείσα να αποκαλύψει τι πρέπει να περιλαμβάνει η εμπειρία μας σε ένα εστιατόριο για να μας δημιουργήσει τελικά μια όμορφη ανάμνηση, υποστήριξε: ''Όλα πρέπει να συνηγορούν για να γίνει όμορφη μια εμπειρία. Σίγουρα πρέπει να είναι ωραίο το φαγητό, αλλά πρέπει και όλες οι αισθήσεις να μπορούν να αφυπνιστούν… Ωραία μουσική, τέχνη, θέα, σωστό plating, όμορφες μυρωδιές''.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA