ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έμιλυ Γιολίτη: Πώς την προσέγγισε ο Χρύσανθος Τσουρούλης

Τι λέει για τη σχέση τους, τα παιδιά της, τον Νίκο Αναστασιάδη και τα social media

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Μία άκρως προσωπική και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στον Τάσος Τρύφωνος και στο ΤΕΤ Α ΤΕΤ στον Alpha η Έμιλυ Γιολίτη. Η Υπουργός Δικαιοσύνης τον υποδέκτηκε στο σπίτι της και στην πρώτη της τηλεoπτική συνέντευξη εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυναμική και αποφασιστική και με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε για το ξεκίνημά της, τα παιδικά της χρόνια αλλά και τους στόχους που έβαζε από μικρή.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύντροφό της και παρουσιαστή Χρύσανθο Τσουρούλλη αποκάλυψε ότι η γνωριμία τους έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής. «Έτσι με προσέγγισε. Μου έστειλε ένα μήνυμα και έτσι άρχισε μια γνωριμία. Στη συνέχεια βρεθήκαμε, είναι μικρή η Κύπρος και μου ζήτησε να βγούμε έξω για δείπνο ένα βράδυ. Κάπως έτσι ξεκίνησε. Η Υπουργός Δικαιοσύνης τον χαραξτήρισε ως ήρεμη δύναμη και αυτό που την γοήτευσε ήταν η ηρεμία και η υπομονή του. Σε ερώτηση αν τον συμβουλεύεται ή την συμβουλεύεται η Έμιλυ απάντησε αφοπλιστικά «σχεδόν καθόλου» ενώ αν ζήτησε την άποψή του όταν της έγινε πρόταση για Υπουργοποίηση απάντησε: «Δεν τους ζήτησα την άποψη του όταν υπουργοποιήθηκα και δεν εκφράστηκε. Χάρηκε για μένα διότι χάρηκα και γω. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός γάμου η Υπουργός είπε ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της.


Ο Τάσος Τρύφωνος δεν θα μπορούσε να μην τη ρωτήσει για τους δύο γάμους που έχει στο ενεργητικό της καθώς και την απόκτηση των παιδιών της σε νεαρή ηλικία. «Προέκυψε να κάνω οικογένεια μικρή και στην αρχή για να είμαι ειλικρινής ήταν και πάρα πολύ δύσκολο επειδή πολύ μικρή ήμουν όταν είχα τον γιο μου και ήταν και η αρχή της καριέρας μου. Είχα αρκετή βοήθεια ευτυχώς και συνεχίζω να έχω από τη μητέρα μου»
Αναφέρεται στα παιδιά της με ιδιαίτερη τρυφερότητα και παραδέχεται ποιος από τα δύο της μοιάζει. «Ο μεγαλύτερος, είναι 18 χρονών και είναι ο μικρός μου επαναστάτης. Θυμίζει σε πολλά πράγματα εμένα ο Παντελής. Είναι και αυτός πεισματάρης και έχει τετράγωνο νου όπως είμαι και γω. Η κόρη μου είναι πολύ διαφορετική είναι λίγο νεράιδα, γλυκιά, όλο νάζι και αυτή μου έμαθε την υπομονή που δεν είχα. Η Ιόλη που είναι 11». Παραδέχεται πώς θα ήθελε να έχει περισσότερες στιγμές μαζί τους. «Προσπαθώ να είμαι καλή μητέρα. Κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ. Σίγουρα θα μπορούσα να κάνω περισσότερα. Προσπαθώ οι στιγμές που περνώ με τα παιδιά μου να αναπληρώνουν τις ώρες που δυστυχώς δεν έχω να περάσω μαζί τους και εύχομαι πως μεγαλώνοντας θα καταλάβουν πως εργαζόμουν για το ευρύτερο καλό και πως έστω και κατιτίς έκανα για να κάνω το δικό τους κόσμο και των άλλων παιδιών της Κύπρου καλύτερο».

Μιλώντας για την πολιτική αποκάλυψε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί κάποια πρόταση για να ασχοληθεί με την πολιτική αν και είπε ότι δεν θα την ενδιέφερε μια θέση στη βουλή. Παραδέχτηκε ωστόσο,  πώς ήταν θυσία να αφήσει τη νομική για να γίνει Υπουργός. «Ήταν θυσία για μένα να αφήσω την καριέρα αλλά πιστεύω ότι πώς όταν κάποιος καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα του οφείλει να το κάνει». Η Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πήρε τηλέφωνο και της έκανε την πρόταση για να υπουργοποιηθεί όταν αυτή ήταν στη θάλασσα. «Ήταν μια πολύ τιμητική η πρόταση που μου έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάθε μέρα προσπαθώ να τον βγάλω ασπροπρόσωπο».
Όσον αφορά τη σχέση της με τις θυγατέρες του Προέδρου ανέφερε ότι η σχέση της μαζί τους δεν θα ήταν λόγος διορισμού σε μια θέση τόσο σημαντική ενώ επεσήμανε ότι δεν έπαιξε ρόλο η φιλίας της μαζί τους. Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι είναι θαυμάστρια του. «Είμαι φαν του Νίκου Αναστασιάδη όχι λόγω των προσωπικών μου σχέσεων αλλά πιστεύω πώς είναι ένας πολύ ικανός πολιτικός που έχει κάνει πολλά για τη χώρα και τον θαυμάζω».
Αναφερόμενη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι ήταν πηγή έμπνευσής γι αυτήν. «Τα σόσιαλ μιντια είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος επικοινωνίας είτε με τους φίλους σου είτε με το κοινό. Για μένα ήταν πάντα σαν το ημερολόγιο όπου αποτύπωνα προσωπικές στιγμές και τις μοιραζόμουνα με τους φίλους μου είτε με τους γνωστούς μου αντικατέστησα τα φωτογραφικά άλμπουμ του σπιτιού μου. Επίσης ήταν πηγή έμπνευσης για μένα από τη στιγμή που άλλαξε όμως η καθημερινότητά μου και οι προτεραιότητες μου, αντανακλαστικά, άλλαξε και ο τρόπος που τροφοδοτώ αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλέον είναι περισσότερο όχημα δράσης μου και της αποστολής μου στο υπουργείο». Αποκάλυψε ότι από την μέρα που έγινε Υπουργός δεν έχει σβήσει καμία φωτογραφία ενώ σε ερώτηση για τα ταξίδια και τα ακριβά ρούχα απάντησε ότι δεν της χαρίστηκε τίποτα. «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Και στο πανεπιστήμιο και στην επαγγελματική μου πορεία δούλεψα πολύ σκληρά. Τα καλά κόποις κτώνται δεν πρέπει να στοχοποιούμε την οικονομική ευμάρεια ή την επιτυχία των άλλων. Χ αίρομαι για την επιτυχία των άλλων και εύχομαι να είμαι πρότυπο για νεαρά κορίτσια που βάζουν στόχους και θέλουν να ανοίξουν νέους δρόμους».

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση