ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βάνα Μπάρμπα: «Tο ταλέντο μου είναι η ομορφιά μου»

Πώς η κατάσταση υγείας της την έκανε να αναθεωρήσει

Δέσποινα Άσπρου

Η Βάνα Μπάρμπα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό» και ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για την προσωπική της ζωή, την πορεία της στην υποκριτική και την περιπέτεια της υγείας της.

«Τώρα είμαστε καλά. Πιστεύω πολύ στην ψυχική υγεία, πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από εκεί, από το κομμάτι της ψυχής. Οι άνθρωποι βαλλόμαστε από παντού, τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανταγωνισμός, οικογένεια. Εγώ βρέθηκα αντιμέτωπη με τα λάθη μου. Οι αρρώστιες ξεκινούν όλες από την ψυχή. Όταν δεν είσαι καλά, δεν έχεις χαρά, ζούμε σε μια εποχή που δεν μας δίνει χαρά», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Εξακολουθώ να το βιώνω περίεργα, προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου, να κρατηθώ σοβαρά, το "όχι" μου να είναι "όχι". Όταν έχεις μια πορεία είναι πολύ σημαντικό να μείνεις αξιοπρεπής. Καταρχάς, δεν θέλω να μιλάω για αυτό, είναι ένα πράγμα πολύ περίεργο».
Στην συνέχεια, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι μέσα από τα όσα πέρασε, πήρε ένα πολύ δυνατό μάθημα. «Νομίζω ότι ήμουν πολύ μόνη στην ουσία. Ξέρεις, ακόμα κι οι φίλοι στα δύσκολα εξαφανίζονται. Βέβαια, είμαι βαθύτατα ευγνώμων, δεν περίμενα ότι θα με στηρίξουν άνθρωποι που τους λοιδορούσα, που μιλούσα άσχημα για αυτούς. Έρχονται τα μεγάλα γεγονότα στη ζωή μας για να μας δώσουν να καταλάβουμε τα λάθη μας. Έμειναν άνθρωποι δίπλα μου, οι οποίοι δεν είχα υπολογίσει ποτέ τη βοήθειά τους. Όταν ο καπετάνιος χάσει το τιμόνι, τα ποντίκια πέφτουν πρώτα. Είχα πολλά ποντίκια δίπλα μου δυστυχώς. Έκανα λάθος επιλογές, με την περιπέτεια της υγείας μου έγινε ένα ξεκαθάρισμα».

Αναφερόμενη σους συντρόφους που πέρασαν από τη ζωή της, υποστήριξε: «Εμείς οι άνθρωποι των media είμαστε λίγο κακομαθημένοι, τα είχαμε όλα στα πόδια μας, δεν βλέπαμε ανθρώπους σοβαρούς, οι οποίοι μας εκτίμησαν. Η εξουσία της τηλεόρασης μας αλλάζει, ερωτεύτηκα τους άνδρες που ήρθαν στη ζωή μου, αλλά όχι όσο τους άξιζε. Φυσικά, ήμουν υπερόπτης. Εμείς οι άνθρωποι των media δεν βλέπουμε, μπαίνουμε κάπου και είναι όλα τα φώτα πάνω μας, δεν μπορούμε να έχουμε σωστή κρίση να δούμε ότι αυτός ο άνθρωπος θα μας πιάσει το χέρι, θα μας δώσει αγάπη. Πού να τα δούμε εμείς όλα αυτά; Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Σκεφτόμαστε τα φώτα, τα εξώφυλλα...Γι' αυτό αγαπώ και πιστεύω, ο πόνος μας δείχνει την πραγματική κατάσταση των γεγονότων. Μπορεί να πονάς, αλλά εκεί καταλαβαίνεις τι γίνεται. Στη χαρά και στο πάρτι όλοι δίπλα είναι. Για να δεις, μόλις χάσεις τα πάντα. Εγώ έχασα τα πάντα πολλές φορές στη ζωή μου. Να ξέρεις ότι δεν μασάω, οι γυναίκες είναι οι πιο δυνατές».

Μιλώντας στην συνέχεια για τα επαγγελματικά της και την αποχή της από την τηλεόραση, σημείωσε: «Σίριαλ δεν κάνω, δεν ξαναγυρίζω. Δεν μπορώ να είμαι, δεν αντέχω τον χρόνο. Δεν μπορώ να βλέπω την άλλη να είναι 20 χρόνια μεγαλύτερή μου και τα κοντινά... Θα μου πεις ο ηθοποιός δεν έχει ανάγκη, αλλά εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία των ηθοποιών που μπορώ να μάθω απ' έξω τη Μήδεια. Εγώ πρέπει να είμαι η εικόνα μου κι η εικόνα μου δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένη, γιατί μεγάλωσα. Όλοι πρέπει να έχουμε το γνώθι σε αυτόν. Σε αυτή τη χώρα, τα άλογα τα σκοτώνουν όταν μεγαλώνουν, ειδικά αν είναι θηλυκά. Το 50-55 είναι όπως έκαναν οι Σπαρτιάτες στον Καιάδα».

Προς το τέλος της συνέντευξής της, ανέφερε: «το ταλέντο της είναι η ομορφιά της». «Η ομορφιά είναι τεράστια δύναμη. Το ταλέντο μου είναι η ομορφιά μου. Όμως από εκεί και πέρα, ένας άνθρωπος έχει να δώσει πολλά. Μην το κάνουμε το λάθος με τις γυναίκες που μεγαλώνουν», με τον Γιώργο Λιάγκα να λέει πως δεν είναι μόνο η ομορφιά το ταλέντο της, αλλά κι οι υποκριτικές της ικανότητες και εκείνη να απαντά: «Σοβαρολογείς; Σε αυτή τη χώρα δεν θα το πει κανείς αυτό. Η χώρα του φθόνου δεν σου συγχωρεί ποτέ την ομορφιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση