ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λευκωσία,
27 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Αννίτα Δημητρίου: Το μήνυμα-«γροθιά» για τη βία κατά των γυναικών

Η ανάρτησή της στο Facebook

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

«Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» η 25η Νοεμβρίου και με αφορμή αυτή  τη μέρα, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα - «γροθιά».

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έγραψε χαρακτηριστικά: «Η κάθε γυναίκα που υφίσταται έμφυλη βία αποτελεί προσωπική μας υπόθεση. Μας αφορά όλους. Γυναίκες και άνδρες. Η βία κατά των γυναικών είναι μια πληγή για την κοινωνία και δεν επηρεάζει μόνο τις γυναίκες, αλλά έχει αντίκτυπο σε όλο τον κοινωνικό ιστό, επιδρώντας διαβρωτικά σε οικογενειακό, επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Οφείλουμε ως πολιτεία, ως θεσμοί και ως κοινωνια να αναλάβουμε όλες εκείνες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη της έμφυλης βίας. #ViolenceAgainstWomen #Femicide».

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση:

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο αυξάνονται, μετα νούμερα να είναι άκρως ανησυχητικά. Η Αννίτα Δημητρίου είναι υπέρμαχος κατά της βίας γενικότερα και δε διστάζει να το «φωνάζει» με κάθε ευκαιρία.

Τέλος, η Βουλή των Αντιπροσώπων το βράδυ της Πέμπτης φωταγωγήθηκε σε πορτοκαλί χρώμα, στο πλαίσιο των παγκόσμιων 16ήμερων δράσεων κατά της έμφυλης βίας.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση