ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
37° Λευκωσία,
30 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Αννίτα Δημητρίου: Η πρώτη ανάρτηση μετά την εκλογή της ως Πρόεδρος της Βουλής

«Νιώθω ευγνώμων και τιμή»

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη νέα Πρόεδρος της Βουλής μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (10/06).

Είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής προερχόμενη από τον ΔΗΣΥ μετά τον Γλαύκο Κληρίδη.

Την κα. Δημητρίου ψήφισαν οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι 4 του ΕΛΑΜ και οι 4 βουλευτές της ΔΗΠΑ.

Η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις της με τον κόσμο, αλλά και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της έγραψε: 

«Νιώθω ευγνώμων και τιμή.
Η πραγματικότητα είναι ότι μια τέτοια πιθανότητα δεν είχε περάσει από το μυαλό μου μέχρι σήμερα. Πάντοτε όμως θεωρούσα την Προεδρία της Βουλής έναν θεσμό που οφείλει να υπερβαίνει τις τρέχουσες πολιτικές τριβές αναδεικνύοντας τη θετική και ωφέλιμη πλευρά της πολιτικής. Ένα θεσμό που πρωτοστατεί ώστε όλες και όλοι μαζί να στρώσουμε τον δρόμο της δικαιοσύνης, της ισότητας, της συναίνεσης.

Σκέφτομαι τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να βελτιωθεί ο θεσμός που υπηρετούμε. Σκέφτομαι έντονα την απαξίωση που υπάρχει για την πολιτική διαδικασία και τους πολιτικούς και αισθάνομαι ότι πρέπει να εργαστούμε για να σμικρύνουμε το χάσμα.

Φέρνω μπροστά μου τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε ως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του κυπριακού λαού, μετά από μια ιδιόμορφη και δύσκολη εκλογική διαδικασία και μετά από μια πρωτόγνωρη πανδημία.

Καλούμαστε σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να αποκαταστήσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία. Και για να το πετύχουμε πρέπει να λειτουργήσουμε με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και συνεργασίες οικοδομώντας την Κύπρο του αύριο, την Κύπρο που μας αξίζει.

Σκέφτομαι επίσης έντονα ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, καθίσταται απαραίτητη η ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών μέσα και από τη στάση ζωής μας. Και όταν λέω στάση ζωής εννοώ τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας.
Διότι, όπως εύστοχα το έθεσε η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Kamala Harris, «η δημοκρατία δεν είναι εγγυημένη. Είναι τόσο ισχυρή όσο η προθυμία μας να πολεμήσουμε γι’ αυτήν, να την περιφρουρούμε και να μην τη θεωρούμε δεδομένη. Και η προστασία της δημοκρατίας απαιτεί αγώνα και θυσίες».

Αυτό που θα επιδιώξω λοιπόν είναι η Προεδρία της Βουλής να αποτελέσει ένα διαρκές υπόδειγμα μετριοπάθειας, συμφιλίωσης και συνεννόησης».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση