ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλενα Γαλαταριώτη: «Το πίστευα ότι η Πεθερά θα έχει επιτυχία»

Ο ρόλος της στη σειρά και η δυσκολία που αντιμετώπισε

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Από τα ολιγόλεπτα βίντεο στο διαδίκτυο που μας έκαναν παρέα στην καραντίνα, η Έλενα Γαλαταριώτη βρέθηκε να γράφει σενάρια σε σειρά στη τηλεόραση. Μια σειρά με τον ομώνυμο τίτλο της πεθεράς που σημειώνει τηλεοπτική επιτυχία στο ΣΙΓΜΑ. Η σεναριογράφος μάς μιλά για την εμπειρία της με τις κάμερες, την επιτυχία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Μετά τα βιντεάκια που έγιναν viral στην πρώτη καραντίνα ήρθε και η πρόταση από το ΣΙΓΜΑ.

Τι σε έκανε να πεις ναι στην πρόταση;
Tα 10 στο σύνολο τους, Υοu-tube Videos ήταν αν θέλεις από μόνα τους μια μίνι σειρά τύπου Sit-down comedy. Θεωρώ ότι η μετεξέλιξη τους και η μεταφορά τους σε τηλεοπτική σειρά ήταν απόλυτα φυσιολογική. Παρόλο που οι προτάσεις που είχα συμπεριλάμβαναν συγγραφή θεατρικής κωμωδίας, κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, συγγραφή βιβλίου καθώς και τηλεοπτική σειρά με θέμα την Πεθερά, αποδέχθηκα δυο εξ΄ αυτών την τηλεοπτική σειρά και φυσικά την συγγραφή βιβλίου. To ΣΙΓΜΑ με εμπιστεύτηκε ουσιαστικά να μεταφέρω την πεθερά αυτούσια - όπως εγώ την είχα ήδη «γεννήσει» μέσα στο μυαλό μου και στα βιντεάκια μου. Αυτή η δημιουργική ελευθερία και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο σταθμός μ΄ έκαναν να πω το «ναι» στην τηλεοπτική μεταφορά της πεθεράς στην τηλεόραση.

Με τον Κώστα Δημητρίου στα γυρίσματα της σειράς

Πίστευες ότι θα έχει τόση επιτυχία η σειρά;
Ναι, το πίστευα. Το ένιωθα από τους «κραδασμούς» που άφησε πίσω της η Υοu-tube σειρά. Ενστικτωδώς, γράφοντας τα σενάρια ήξερα ότι αυτό το δημιούργημα θα είχε μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο και δε μιλάω για ανταπόκριση σε αριθμούς τηλεθέασης. Μιλάω για την αγάπη και την θετική ανταπόκριση που δεχθήκαμε όλοι μας για την ύπαρξη της πεθεράς στις ζωές μας.
Πώς είναι να υποδύεσαι ένα τέτοιο ρόλο στην τηλεόραση και όχι μπροστά από την κάμερα του κινητού;
Καταρχάς, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό. Είμαι άνθρωπος της «μοναχικής γραφής» και δε σου κρύβω ότι η προβολή με αποσυντονίζει λίγο. Αν όμως κάτι έμαθα απ΄ αυτό το εγχείρημα είναι να μην «υπολογίζω» τις κάμερες. Όταν μπαίνω στο set, τις αγνοώ παντελώς. Ξέρεις, η κάμερα είναι μεγάλο βάρος για έναν άνθρωπο, η αίσθηση δηλαδή ότι κάποιος τον καταγράφει, και αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει την επιλογή του λάθους. Εάν καταφέρεις να αγνοήσεις την ύπαρξη της κάμερας τότε αισθάνεσαι ελεύθερος.
Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες;
Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να μπορέσω να πείσω για τα ανατρεπτικά στοιχεία που ήθελα να εισάγω ως σεναριογράφος στο ευρύτερο φάσμα των κυπριακών σειρών. Ήθελα να ξεφύγω από τα τετριμμένα και ένιωθα ότι οι προτάσεις μου θα είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην κυπριακή τηλεόραση. Οτιδήποτε κάνεις, αν είναι εκτός καθιερωμένων προδιαγραφών εννοείται πως η πρώτη αντίδραση είναι η δυσπιστία ή ακόμα και απόρριψη αφού κανένας δεν είναι έτοιμος να αναλάβει ένα ρίσκο που μπορεί να γονατίσει μια παραγωγή. Δεν είναι εύκολο να εμπιστευτεί ένας επιχειρηματίας μια «τρελή» συγγραφέα/σεναριογράφο που θέλει να αλλάξει συθέμελα τα καθιερωμένα. Ευτυχώς είχα στο δρόμο μου ανθρώπους που μ΄ εμπιστεύτηκαν και με άφησαν να δημιουργήσω. Ακόμα φυσικά δεν έχω καταφέρει να υλοποιήσω όλες τις μεγάλες ανατροπές που έχω στο μυαλό μου. Σιγά-σιγά όμως….
Πώς γεύεσαι όλη αυτή την επιτυχία;
Πίστεψε με δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. Είμαι η Έλενα που ήμουν ένα χρόνο πριν. Και αυτό το επιδιώκω εγώ ως άνθρωπος. Όλα αυτά είναι παροδικά. Η προβολή, η επιτυχία, η αναγνωρισημότητα. Αλίμονο αν εν τη σοφία των 46 μου χρόνων, αφήσω όλα αυτά τα πρόσκαιρα να επηρεάσουν την προσωπικότητα μου ή αν θέλεις τη ροή της ζωής μου.


Πώς σε αντιμετωπίζει ο κόσμος στον δρόμο;
Με αγάπη…. Και αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη!
Τελικά η καραντίνα για σένα ήταν γουρλίδικη.
Όχι δεν ήταν γουρλίδικη με την αυστηρή έννοια της ύπαρξης του στοιχείου της τύχης και μόνο. Η καραντίνα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία την οποία αξιοποίησα. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι όλα έγιναν τυχαία. Δεν έγιναν. Ένιωσα ότι ήθελα να προσφέρω γέλιο σε ανθρώπους που το είχαν περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Άνοιξα την καρδιά και το μυαλό μου και έγινε ότι έγινε.
Σε αυτή την καραντίνα ετοιμάζεις κάτι;
Αυτή τη περίοδο γράφω πυρετωδώς. Ετοιμάζω νέα επεισόδια της πεθεράς η οποία θα μεταδίδεται πλέον δυο φορές την εβδομάδα άρα ο όγκος της δουλειάς μου έχει διπλασιαστεί. Θα μπορούσα να μειώσω το δημιουργικό επίπεδο της δουλειάς μου για να αυξηθούν οι ρυθμοί παραγωγής αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προτιμώ να αυξήσω την ποιότητα των σεναρίων και να εξαντληθώ παρά να προσφέρω στον κόσμο κάτι κατώτερο των προσδοκιών. Δουλεύω με εξαντλητικούς ρυθμούς πλέον αφού διπλασιάστηκαν και τα γυρίσματα. Όμως η υπόσχεση μου στον κόσμο που αγάπησε την πεθερά θα τηρηθεί. Όσο περνάει από το χέρι μου (και το μυαλό μου) δεν θα αφήσω τον κόσμο που αγάπησε την πεθερά χωρίς χαμόγελο. Ποτέ!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση