ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μενεγάκη: Άγριο ξέσπασμα από συγγραφέα για τα βιβλία που δώρισε

«Δεν διάλεξε ούτε ένα από αυτά! Της τα έστειλαν» –«Είναι ένα πολιτισμικό συμβάν απόλυτης βαρβαρότητας»

Beautiful People team

Η Ελένη Μενεγάκη προχώρησε στη δωρεά 61 βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι προέβη σε μια τόσο όμορφη κίνηση, υπήρξαν αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης, Βιβή Γκουγκούλη, ευχαρίστησε πριν από λίγες ημέρες την παρουσιάστρια, με επιστολή της.

Επίσης, στην επίσημη ανάρτηση που έκανε ο Δήμος στο Facebook διαβάσαμε τα εξής:

«Η γνωστή παρουσιάστρια, Ελένη Μενεγάκη, προχώρησε σε μια αξιολογότατη δωρεά 61 τόμων βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον της για το βιβλίο και την υποστήριξη στο έργο και τη λειτουργία της νέας βιβλιοθήκης του δήμου. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας συνεχίζει να αποτελεί έναν χώρο γνώσης και πολιτισμού για όλους».

Κίνηση ανθρωπιάς από την Ελένη Μενεγάκη Όλοι την παραδέχονται για την προσφορά της - Τι έκανε

Η παρουσιάστρια παρά την όμορφη κίνηση που έκανε, δέχτηκε πλήθος αρνητικών σχολίων, με κάποιους να κατακρίνουν την επιλογή της να δωρίσει τα βιβλία, τα οποία δεν αγόρασε αλλά της τα είχαν κάνει δώρο.

Η αντίδραση του θεατρικού συγγραφέα, Μάνου Λαμπράκη, για την κίνηση της Ελένης Μενεγάκη να δωρίσει τα βιβλία ήταν έντονη, όπως αναφέρθηκε σήμερα 22/9 και στη Super Κατερίνα.

«Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία ενός λαού όπου το γελοίο παριστάνει το αγαθό, το ευτελές, τη δωρεά, και η ανακύκλωση σκουπιδιών προβάλλεται ως πράξη πνευματικής κοινωνικότητας.

Η πρόσφατη "δωρεά" της Ελένης Μενεγάκη – 61 βιβλία, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, δεν απλώς ένα γεγονός. Είναι ένα πολιτισμικό συμβάν απόλυτης βαρβαρότητας. Ένα μνημείο μεταμοντέρνας αποικιοκρατίας, στο οποίο η αστική τηλεοπτική τάξη ξεφορτώνεται τα περιττά της σε βάρος μια υπαρκτής – αλλά εξορισμένης – επαρχιακής κοινότητας.

Η Ελένη Μενεγάκη δεν διάλεξε ούτε ένα από αυτά τα βιβλία. Της τα έστειλαν, ως σύνηθες φορτίο influencer marketing, οι εκδότες – και εκείνη απλώς τα ξεφόρτωσε σε μια δημοτική βιβλιοθήκη για να δικαιολογήσει τον χώρο της στον χώρο. Εδώ δεν έχουμε φιλανθρωπία. Έχουμε πολιτισμικό dumping, με τη δημοσιότητα να λειτουργεί ως μέσο επιμελημένης ηθικής απολύμανσης. Δεν έχει σημασία τι δόθηκε. Σημασία έχει ότι δόθηκε κάτι – και ότι αυτό φωτογραφήθηκε», έγραψε σε ανάρτησή του ο Μάνος Λαμπράκης.

Η αντίδραση της Καινούργιου

Μετά την προβολή της ανάρτησης του συγγραφέα, η Κατερίνα Καινούργιου, θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό που λέει ο συγγραφέας ισχύει ο συγγραφέας, σε πάρα πολλά πρόσωπα που έχουν δυνατά social media, όπως και εγώ, θα μας στείλουν πολλά βιβλία να διαλέξουμε ώστε να κάνουμε και μια ανάρτηση στα social media. Εγώ δεν τα κρατάω όλα, δίνω στη μητέρα μου, δίνω και στις φίλες μου. Γνωρίζω όμως, άλλες παρουσιάστριες, χωρίς να θέλω να πω τα ονόματά τους, οι οποίες τα δίνουν στην ανακύκλωση. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί η κίνηση της Ελένης Μενεγάκη να είναι κακή; Έκανε μια πολύ ωραία κίνηση, οπότε για εμένα αυτό είναι κάτι ευχάριστο».

Δείτε λεπτομέρειες εδώ στο βίντεο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Lifestyle  |  Gossip  |  Hotnews

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση