ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιώργος Θεοφάνους: «Eχω κάνει συνεργασίες για λόγους εμπορικότητας»

Όσα εξομολογείται ο Γιώργος Θεοφάνους

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Θεοφάνους στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης μίλησε τόσο για το πλήθος των συνεργασιών του όσο και για τις επιτυχίες που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό.

Αφουγκράζεστε τις επιτυχίες, δηλαδή πριν κυκλοφορήσει ένα τραγούδι, καταλαβαίνετε αν θα αγαπηθεί από τον κόσμο;

Καθόλου, όχι. Ξέρω αν είναι ωραίο και καλό τραγούδι. Αυτό μου είναι αρκετό. Πολλές φορές λέω και στους μαθητές μου ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ένα τραγούδι θα γίνει επιτυχία. Για να γίνει επιτυχία, χρειάζεται δυο πράγματα. Πρώτο να πουλήσει, δηλαδή στις μέρες μας να ανέβει στις μουσικές πλατφόρμες και να έχει likes και δεύτερο να παίξει στο ραδιόφωνο. Εμείς σαν δημιουργοί, δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο.

Για λόγους εμπορικότητας έχετε κάνει συνεργασίες;

Πολλές φορές έχω κάνει συνεργασίες για λόγους εμπορικότητας, αλλά δεν το μετανιώνω. Πατάς πάνω σε αυτό και πας παρακάτω. Τώρα που κοίταζα τις λίστες μου για το πώς θα μπουν τα τραγούδια στο «Αντικριστά», συνειδητοποιώ πόσα τραγούδια έχω γράψει και με πόσους ερμηνευτές έχω συνεργαστεί. Πρόλαβα και την προηγούμενη γενιά, τη δυνατή. Θυμάμαι με τον Στέφανο Κορκολή, όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά στον δίσκο που έβγαλε η Νάνα Μούσχουρη, όπου γράψαμε τραγούδια και εκείνος και εγώ και άλλοι δημιουργοί. Ή στη Μαρινέλλα αργότερα και στον Νταλάρα.

Πηγή: Zappit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση