ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάμιλτον κέρασε, Μπότας... ήπιε στη Ρωσία!

Ο Φινλανδός πιλότος πήρε τη νίκη στο Σότσι

Μόνο έτσι γίνεται δουλειά: ο Λιούς Χάμιλτον «έφαγε» ποινή 10 δευτερολέπτων για 2 λάθη στο Σότσι, με αποτέλεσμα ο Βάλτερι Μπότας να πάρει την νίκη στην Ρωσία. Δεύτερος ο Μαξ Φερστάπεν, 3ος ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αν ο Κωνσταντίνος Καβάφης ζούσε στο σήμερα και για κάποιον ελαφρώς διεστραμμένο λόγο συνδύαζε τη μοναδική ποιητική του ικανότητα με την Φόρμουλα 1, θα μπορούσε να πει σήμερα για τον αγώνα της Ρωσίας πως «Αυτές οι ποινές στον Χάμιλτον ήσαν μια κάποια λύσις».

Και, μεταξύ μας, θα είχε δίκιο- τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον για το ποιος θα κερδίσει τον αγώνα: ο poleman Λιούις ξεκίνησε το grand prix στο Σότσι έχοντας στο μυαλό του την 91η νίκη που θα τον έφερνε στην νο1 θέση ever μαζί με τον Σουμάχερ, όμως από τον ενθουσιασμό του (και την κακή συνεννοήση με το box του) τα έκανε μεγαλοπρεπώς μαντάρα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε προσομοίωση εκκίνησης στο λάθος σημείο της πίστας και μπήκε επίσης λάθος στα πιτ, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο διαφορετικές- και ολόσωστες- ποινές 5 δευτερολέπτων και αναγκάστηκε να μείνει σταματημένος στο πρώτο του πιτ για 10 ολόκληρα δεύτερα εξτρά, με αποτέλεσμα αντί για μια ακόμα εύκολη καρό σημαία να πέσει πολύ πίσω και ν' αποχαιρετήσει την Αλεξάνδ... εεε, τη νίκη νο91 που έχασε.

Κάπως έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τον team-mate του: ο Βάλτερι Μπότας- που τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην Ρωσία, μιας και εκεί πήρε την πρώτη του νίκη το 2017- με τρομερή εκκίνηση «άρπαξε» τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν, και με τον Λιούις εκτός κάδρου έφυγε στο βάθος και χάθηκε μέχριες ότου να κερδίσει για 2η φορά φέτος και να δώσει μια ψευδαίσθηση μάχης για τον φετινό τίτλο (έμφαση στο «ψευδαίσθηση»).

Πίσω από τον άπιαστο, λόγω Μερσέντες κατά βάση, Φινλανδό τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κάνει ό,τι μπορεί με ένα υποδεέστερο μονοθέσιο, παλεύοντας απέναντι στα θηρία των Μαύρων Βελών και «κλέβει», διότι περί κλοπής πρόκειται, συνεχώς δεύτερες θέσεις- όπως ακριβώς και σήμερα, δηλαδή, που πήρε το πρώτο βάθρο της Ρεντ Μπουλ στην Ρωσία.

Πηγή: sdna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X