ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Nissan Qashqai e-POWER διένυσε 1000 χιλιόμετρα με μόνο ένα γέμισμα

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της μοναδικής και καινοτόμου τεχνολογίας e-POWER, που προσφέρει την εμπειρία ηλεκτροκίνησης χωρίς φόρτιση, το Nissan Qashqai διάνυσε περισσότερα από 1000χλμ με ένα ντεπόζιτο!

Πρόκειται για μια πρόκληση που έθεσε η ίδια η Nissan σε διάφορες ομάδες ανθρώπων από την Ευρώπη με στόχο να διανύσουν 1000 χιλιόμετρα σε όλη την Σαρδηνία χρησιμοποιώντας μονάχα ένα γέμισμα του ντεποζίτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Η πρόκληση αυτή συγκέντρωσε συμμετέχοντες από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που ακολούθησαν μια διαδρομή 1000 χιλιομέτρων που περιλάμβανε όλων των ειδών οδοστρώματα. Από ορεινές και πεδινές διαδρομές μέχρι αστικούς και επαρχιακούς δρόμους. Οι ομάδες ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Olbia, με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ 55 λίτρων στο Qashqai e-POWER. Μοντέλο που έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου (WLTP) στα 5,2l/100km, δίνοντας του μια θεωρητική αυτονομία 1057χλμ.

Nissan Qashqai e-POWER 1000km challenge char pilakoutas nissan cyprus

Μέλη του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Nissan Technical Center Europe στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν παρόντες για να προσφέρουν συμβουλές οικονομικής οδήγησης, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος e-Pedal Step, καθώς και του επιλέξιμου «B- mode».

Νικήτρια ήταν τελικά η ομάδα της Ισπανίας που κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς με βάση την κατανάλωση καυσίμου για το ταξίδι, καθώς κατά την επίδοσή τους σε διάφορες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όλες οι ομάδες πέτυχαν την πρόκληση όσον αφορά τη μέση κατανάλωση καυσίμου αφού αυτή δεν ξεπέρασε τα 4,9 λίτρα/100 χλμ. Απόδειξη της εξαιρετικής εμβέλειας και της απόδοσης του Qashqai e-POWER.

Το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα e–POWER βρίσκεται στο επίκεντρο της υψηλής τεχνολογίας του Nissan Qashqai. Αυτό που κάνει το σύστημα e-POWER μοναδικό, είναι ότι οι τροχοί κινούνται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, επομένως η απόκριση είναι άμεση και γραμμική. Προσφέρει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και αντιπροσωπεύει μια σημαντικότατη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα. Παράλληλα, το σύστημα e-POWER του Qashqai σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόκριση, την ομαλή και αθόρυβη εμπειρία οδήγησης που θυμίζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αλλά χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Σύστημα που προσφέρει βέλτιστη απόδοση καυσίμου αλλά και χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα, το Nissan Qashqai e-POWER επωφελείται και από την τεχνολογία e-Pedal step που διευκολύνει την αστική οδήγηση, όπου ο οδηγός κινεί συχνά το πόδι του ανάμεσα στο γκάζι και το φρένο. Το e-Pedal step επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει και να φρενάρει χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι. Μαζί και το σύστημα  «EV Mode», το οποίο θέτει το αυτοκίνητο σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία, μια ιδανική επιλογή για οδήγηση σε αστικές περιοχές. Επιπλέον, όταν ενεργοποιείται η λειτουργία «brake regeneration» αυξάνεται το επίπεδο ενέργειας που συλλέγεται και τροφοδοτείται στην μπαταρία.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση