ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
20° Λευκωσία,
26 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Το νέο Citroen C4 θα είναι crossover

Η Citroen θα επανέλθει στην κατηγορία των οικογενειακών hatchback με ένα τολμηρό νέο crossover

Η απόφαση να εγκαταλείψουμε το παραδοσιακό στυλ C-segment hatchback και να πάμε για κάτι πιο τολμηρό είναι ο τρόπος της Citroen να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια θέση σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Το προηγούμενο C4, ένα συντηρητικό πεντάθυρο σταμάτησε να πωλείται το 2017 καθώς η μάρκα άρχισε να ανακαλύπτει τον εαυτό της.

Ο Vincent Cobée, νέος διευθύνων σύμβουλος της Citroen, μας είπε: «Συμφωνώ ότι η κατηγορία C ήταν ένας αρκετά παραδοσιακός τομέας και πιθανώς είναι σωστός χώρος για αλλαγές. Μία ιδέα είναι να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της προσιτής τιμής, της ευελιξίας και της άνεσης, της καλύτερης πρόσβασης και της καλύτερης ορατότητας, καθώς υπάρχει πιθανώς και ανάγκη για περισσότερα στοιχεία στο στυλ».

Το ολοκαίνουργιο C4, που πρόκειται να αποκαλυφθεί τον Ιούνιο, έχει εντοπιστεί σε δοκιμές και οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν το πώς θα φαίνεται. Το crossover θα ξεκινήσει επίσης μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τη γαλλική εταιρεία.

«Οι πελάτες θέλουν μια ανανέωση σχεδιασμού και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξουμε τη δημιουργικότητά μας», πρόσθεσε ο Laurence Hansen, διευθυντής προϊόντων και στρατηγικής της Citroen. «Έχουμε μια ισχυρή κληρονομιά και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε. Το αυτοκίνητο που έχουμε σχεδιάσει συγκεντρώνει τα καλύτερα σημεία από διαφορετικούς κόσμους. Θα έχει ισχυρή προσωπικότητα και τη νέα “υπογραφή φωτισμού” από το πρωτότυπο 19_19 ».

Εκτός από την αξιοποίηση της συνεχούς αύξησης των πωλήσεων των crossover, το νέο C4 θα πατήσει επίσης σε ένα άλλο αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, τα EV. Το C4 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA που επιτρέπει στη Citroen να προσφέρει το crossover με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Η βασική αρχιτεκτονική βρίσκεται στο τελευταίο Peugeot 2008, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρία 50kWh προκειμένου να προσφέρει πραγματική αυτονομία της τάξης των 305 χιλιομέτρων. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης τον πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων και τον 3κύλινδρο turbo βενζίνης των 1,2 λίτρων. Και οι δύο αναμένεται να προσφερθούν στο νέο C4.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση