ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron του Ken Block

Η Audi παρουσίαζει το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και ειδικά για τον Ken Block

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο θα είναι πρωταγωνιστής στο video “Elektrikhana”, που θα δημιουργήσει ο Block μαζί με την ομάδα του και που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αναβιώνει αναμνήσεις του θρυλικού Audi Sport quattro S1, με το οποίο η Audi έγραψε ιστορία στον αγώνα ανάβασης του Pikes Peak, σε μία επίδοση που έμεινε γνωστή ως “Race To The Clouds”.

Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, τετρακίνηση, άφθονη ισχύς, πλαίσιο από ανθρακονήματα και τα πλήρη πρότυπα ασφαλείας όπως καθορίζονται από την FIA – αυτά είναι απλώς τα στατιστικά στοιχεία του S1 Hoonitron. Τον Νοέμβριο, ο Ken Block ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο για πρώτη φορά. «Η Audi μου έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσω για λίγες ημέρες στη Γερμανία», αναφέρει ο Ken.

Η όλη εξέλιξη του S1 Hoonitron πραγματοποιήθηκε από την Audi Sport στο Neckarsulm – μια ιδανική επιλογή, διότι εκεί παράγεται και το Audi RS e-tron GT. Η Audi Design στο Ingolstadt ήταν υπεύθυνη για το στυλιστικό μέρος, που ήταν κάθε άλλο παρά μια συνηθισμένη δουλειά για τον Marc Lichte και την ομάδα του. «Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά γι’ αυτό το project, όλη η ομάδα ενθουσιάστηκε, για τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα πρωτότυπο που συνδυάζει ένα εικονικό μοντέλο της μάρκας με το μέλλον», αναφέρει ο επικεφαλής σχεδιαστής της Audi.

Οι προκλήσεις ήταν τεράστιες: «Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης, πλήρως ηλεκτρικής ερμηνείας του S1 Pikes Peak. Το χρονοδιάγραμμα ήταν εξαιρετικά αυστηρό: Ενώ η διαδικασία σχεδιασμού μας διαρκεί συνήθως ενάμισι χρόνο, είχαμε μόνο τέσσερις εβδομάδες από το πρώτο σχέδιο μέχρι το τελικό design.»

Το νέο πρωτότυπο θα πρωταγωνιστήσει πολύ σύντομα, στη διάσημη σειρά videos του Ken Block που είναι γνωστή ως “Gymkhana”. To video έχει προσωρινό τίτλο “Elektrikhana”, με το S1 Hoonitron να γράφει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Ken Block και να μεταφέρει τη σειρά Gymkhana στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση