ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Βερολίνο θα κατασκευαστεί το Gigafactory της Tesla

Kοντά στην περιοχή του Βερολίνου

Μόλις τρεις εβδομάδες ύστερα από τη δοκιμαστική έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα, η Tesla μας ανακοινώνει το που θα φτιαχτεί το δεύτερο εργοστάσιό της, εκτός των ΗΠΑ. Στο Βερολίνο, είναι η απάντηση! Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο Gigafactory θα φτιαχτεί εκεί, ενώ τόνισε ότι θα φτιάχνει μπαταρίες, κινητήρια σύνολα αλλά και οχήματα, ξεκινώντας από το Model Y.

Επίσης, το εργοστάσιο αναμένεται να αναλάβει μέρος της παραγωγής του Model 3, του πιο καλοπουλημένου μοντέλου της μάρκας. Η Tesla ήδη ανακοίνωσε κάποιες θέσεις εργασίας για την κατασκευή του εργοστασίου, τη λειτουργία και το μηχανολογικό του υπόβαθρο. Δεν μας έχουν πει το πότε θα ανοίξει το Gigafactory πάντως, ούτε τι ετήσια δυνατότητα παραγωγής θα έχει.

Ο στόχος του Μασκ είναι να φτάσει συνολικά στα περίπου 10 εργοστάσια σε παγκόσμιο επίπεδο, Η κίνηση που έκανε, να πάει στη Γερμανία, στην πατρίδα των περισσότερων βασικών ανταγωνιστών της ήταν ιδιαίτερα τολμηρή, πάντως, ειδικά την ώρα που όλοι τους έχουν αρχίσει να δημιουργούν το δικό τους πλάνο ηλεκτροκίνησης!

Πηγή: gazzetta.gr

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X