ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαν... τρελοί οδηγούν οι ψυχίατροι

Έχουν λατρεία στην υπερβολική ταχύτητα

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έκανε μια έρευνα σχετικά με το πως οδηγούν οι γιατροί στους δρόμους. Τα αποτελέσματα, είναι πολύ ενδιαφέροντα. Αρχικά, δεν παρατηρήθηκε περισσότερο παραβατική συμπεριφορά των ιατρών, συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο που ασχολούνται με άλλους κλάδους. Τα ποσοστά που εμφάνιζαν, πάνω κάτω, ήταν τα ίδια, ωστόσο έχει περισσότερο ενδιαφέρον η κατηγοριοποίηση που έγινε σχετικά με τις ειδικότητές τους.

Για παράδειγμα, οι καρδιολόγοι είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να οδηγούν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, με τις BMW, Audi, Maserati, Porsche και Ferrari να ανήκουν στις πιο αγαπημένες τους. Οι υπεύθυνοι της έρευνας ξεκαθαρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι απολαβές των γιατρών, απλώς οι καρδιολόγοι έχουν την τάση να εκταμιεύουν περισσότερα χρήματα για να πάρουν ένα καλό αυτοκίνητο, «αποδεικνύοντας» την αξία τους, με κάποιο τρόπο.

Σε ο,τι αφορά τις παραβατικές συμπεριφορές, οι ψυχίατροι έχουν τα πρωτεία. Είναι η ειδικότητα που συλλαμβάνονται συχνά να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα και να παραβιάζουν τον ΚΟΚ γενικότερα, σε σχέση με τις υπόλοιπες. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι από τους γιατρούς που παρανομούν, μόλις το 18,5% ήταν γυναίκες, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι πιο προσεκτικές στο δρόμο από τους συναδέλφους τους.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X