ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ζαν Τοντ εξηγεί τις διαφορές του Φέτελ με τον Σουμάχερ

Απ' τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να σχολιάσει το θέμα

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπήκε στην οικογένεια της Ferrari το 2015 με τις ελπίδες ότι η επιτυχία του θα συνεχίσει και στοχεύοντας σε μια πορεία ανάλογη με του Σουμάχερ. Ο Φέτελ, είχε ήδη τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα πριν πάει στη Scuderia όμως τελικά, οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν.

Ο Ζαν Τοντ που σήμερα είναι ο πρόεδρος της FIA, ήταν ο επικεφαλής της Ferrari όσο ο Σουμάχερ έτρεχε για εκείνους. Οπότε, είναι από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να μας πει που μοιάζουν οι καταστάσεις που βίωσαν στην ομάδα οι δύο Γερμανοί και που διαφέρουν εντελώς.

«Ο Φέτελ με καλό αυτοκίνητο μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα»

«Το αποτέλεσμα, είτε είναι κακό είτε καλό, πάντα μπορείς να το εξηγήσεις. Με τον Μίκαελ αλλά και όλη την ομάδα της Ferrari, είχαμε τόσο μεγάλη επιτυχία επειδή ήμασταν όλοι ενωμένοι, είχαμε μια πολύ γερή ομάδα, με μέλη που υποστήριζαν ο ένας τον άλλο, ιδίως στις δύσκολες στιγμές, όχι τόσο στις εύκολες. Είναι εύκολο να είστε όλοι μαζί όταν όλα πάνε καλά, αλλά ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται στις φουρτούνες. Όταν είχαμε φουρτούνες, ήμασταν όλοι πάνω στο σκάφος και αυτό θεωρώ ότι έκανε τη μεγάλη διαφορά σε εμάς.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ένα τρομερό ταλέντο στα motorsports, ένα από τα καλύτερα. Έχει πολλές ευκαιρίες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να του ευχηθούμε τα καλύτερα, πραγματικά θεωρώ ότι όποιος τον πάρει στην ομάδα του θα είναι πάρα πολύ τυχερός. Είναι ξεκάθαρα ένας από τους οδηγούς που αν του δώσεις ένα σωστό αυτοκίνητο, μπορεί να κερδίσει πρωταθλήματα. Όταν ο Μίκαελ ήρθε το 1996, κατάφερε να κερδίσει μόλις τρεις αγώνες. Όχι επειδή δεν είχε κίνητρο. Επειδή απλώς δεν είχε το αυτοκίνητο που θα του επέτρεπε να γίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Σιγά σιγά χτίσαμε το αυτοκίνητο και το κάναμε δυνατό. Είναι ένας συνδυασμός. Για παράδειγμα, πάρε τον Λιούις Χάμιλτον. Αν δεν οδηγεί ένα καλό αυτοκίνητο, δεν θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Το είδαμε και με τον Αλόνσο, το είδαμε και με τον Φέτελ. Είναι λογικό» ήταν τα λόγια του Ζαν Τοντ.

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Πρώτη δοκιμή: Fiat 500 Hybrid

Πρώτη δοκιμή: Fiat 500 Hybrid

Το αποτέλεσμα, είναι οι μειωμένοι ρύποι (δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας) αλλά και η χαμηλή κατανάλωση.
 |  AUTO
Ferrari Purosangue: Έρχεται το 2022

Ferrari Purosangue: Έρχεται το 2022

Οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν το όνομα Purosangue, που σημαίνει “καθαρόαιμο” και θα αφορά στο αυτοκίνητο παραγωγής
 |  AUTO
X