ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Χάμιλτον κάνει λόγο για «πισωγύρισμα» της FIA

Ο Βρετανός έχει επαναλάβει στο παρελθόν πως δεν πρόκειται να τον σταματήσει κανείς από το να εκφέρει την άποψή του

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η FIA προέβη σε αλλαγές στο Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα (ΔΑΚ) που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Στόχος αυτών ήταν να σταματήσουν την προβολή πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών μηνυμάτων στο περιθώριο αγωνιστικών τριημέρων.

Εκτός από παράγοντες της Formula 1, όλοι οι οδηγοί έχουν αντιδράσει αρνητικά στις αλλαγές της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο CEO του σπορ, Στέφανο Ντομενικάλι, ζήτησε από τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, να αποσαφηνίσει τι ακριβώς σήμαιναν οι αλλαγές στο ΔΑΚ.

Ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον δεν… μασάει τα λόγια του και είναι από τους λίγους που θα θίγει ενεργά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο εκτός πίστας.

Μιλώντας για τις αλλαγές που έγιναν από την FIA, o επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για πισωγύρισμα: «Όταν διάβασα τα νέα στις ειδήσεις, είδα πως οδεύουμε προς τη λάθος κατεύθυνση, κάνουμε πισωγύρισμα. Κατευθυνόμαστε αντίθετα από όσα προσπαθούμε να κάνουμε ως ομάδα στη Mercedes αλλά και ως σπορ. Περιμένω όμως αντίδραση, εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα που δεν κατανοούν ή πιστεύουν πλήρως τη σημασία της ύπαρξης ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω το Mission44, το κάναμε πραγματικότητα, αλλά τώρα δουλεύω με τις υπόλοιπες ομάδες να βελτιώσουμε τους πίνακες διαφορετικότητας στο σπορ. Ο Στέφανο Ντομενικάλι είναι ένας σπουδαίος ηγέτης, κατανοεί καταστάσεις και έχει ήδη αντιταχθεί σε όσα ειπώθηκαν, επομένως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Βρετανός έχει επαναλάβει στο παρελθόν πως δεν πρόκειται να τον σταματήσει κανείς από το να εκφέρει την άποψή του. Στο Grand Prix Μπαχρέιν, σε μία χώρα ιδιαίτερα συντηρητική, επέλεξε να συμμετάσχει με κράνος που έφερε τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση