ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Κουαρταραρό στην pole position της Ισπανίας!

Ο αναβάτης της Petronas Yamaha SRT είναι μόλις είκοσι ετών

Ανατρεπτικό τέλος είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές για το Γκραν Πρι Ισπανίας, στην πίστα της Χερέθ. Οι «μάχες» για την pole position γίνονται ανάμεσα σε συγκεκριμένα ονόματα, τις περισσότερες φορές, αυτή τη φορά όμως εμφανίστηκε από το... πουθενά ο Φάμπιο Κουαρταραρό και τους έπιασε όλους στον... ύπνο!

Ο αναβάτης της Petronas Yamaha SRT είναι μόλις είκοσι ετών και ο αγώνας της Ισπανίας, στον οποίο θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση, θα είναι ο τέταρτος της καριέρας του. Η εκπληκτική του προσπάθεια τον ανέβασε πρώτο και κανένας από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να τον περάσει. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ο teammate του, σταμάτησε το χρονόμετρο λίγα δέκατα του δευτερολέπτου μετά και πήρε τη δεύτερη θέση. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP, μια δορυφορική ομάδα κάνει το 1-2 και ανεβάζει τους δύο αναβάτες της στις δύο πρώτες θέσεις εκκίνησης!

Ο Μαρκ Μάκρεθ κατάφερε να εξασφαλίσει και εκείνος μια θέση στην πρώτη γραμμή, αφού είναι τρίτος, ενώ ο Ντοβιτσιόζο με τον Βινιάλες ακολουθούν στην πεντάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι για άλλη μια φορά έτρεξε στο Q1, δεν μπόρεσε να περάσει δηλαδή απευθείας στο Q2 και μάλιστα δεν κατάφερε να κάνει έναν από τους δύο κορυφαίους χρόνους στο πρώτο κομμάτι των κατατακτηρίων, για να περάσει και στο δεύτερο.

Οπότε, στον αγώνα, ξεκινάει από τη 13η θέση και στηρίζει τις ελπίδες του σε μια καλή εμφάνιση ώστε να μπορέσει να πάρει μια καλή θέση τερματισμού. Μέτριες ήταν και οι επιδόσεις του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος θα ξεκινήσει 11ος, απέχοντας αρκετά από τον Μαρκ Μάρκεθ που οδηγεί την άλλη Honda. Παρακάτω ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των οδηγών τόσο στο Q1, όσο και στο Q2. Από το Q1, «εισιτήριο» για το Q2 πήραν οι Βινιάλες και Μπανάια.

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X