ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ιδιοκτήτης μιας Ferrari «συμφώνησε» να του την κλέψουν!

Ο ιδιοκτήτης, παρέδωσε τα κλειδιά, μαζί με το αυτοκίνητο στους κλέφτες

Οι κλέφτες σε αυτόν τον ιδιοκτήτη της Ferrari 812 Superfast εμφανίστηκαν με τη μορφή της αντιπροσωπείας, τον εξαπάτησαν και τον έπεισαν να τους δώσει τα κλειδιά, στο πλαίσιο μιας ανάκλησης.

«Επιστήμονες» έχουν γίνει πλέον οι κλέφτες και εκτός από... χάκερς, για να ανοίγουν κάθε λογής καινούργιο αυτοκίνητο, έχουν και τεράστιο υποκριτικό ταλέντο! Η πιο ενδιαφέρουσα κομπίνα των τελευταίων μηνών, έρχεται από τη Νότιο Αφρική. Ένας άνδρας ειδοποιήθηκε με πλαστή επιστολή, ότι υπάρχει μια ανάκληση για την 812 Superfast του και ότι εντός των επόμενων ημερών θα έρθει φορτηγό για να την παραλάβει, να την πάει στην αντιπροσωπεία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να του την επιστρέψουν.

Όντως, το φορτηγό ήρθε, όμως δεν ήταν της Ferrari. Ο ιδιοκτήτης, παρέδωσε τα κλειδιά, μαζί με το αυτοκίνητο και οι κλέφτες την είχαν όλη δική τους! Αργότερα, τη βρήκαν διαλυμένη, ύστερα από τρακάρισμα, στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη. Η Ferrari έλαβε γνώση για το περιστατικό και ζήτησε από τους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τέτοιου είδους τεχνάσματα. Τόνισε ότι η ίδια η μάρκα ποτέ δεν θα ζητήσει το αυτοκίνητο, να το παραλάβει δηλαδή από το σπίτι του και να το επιστρέψει, οπότε όποιος τους πει κάτι τέτοιο θέλει να τους εξαπατήσει.

Στην περίπτωση του ιδιοκτήτη της 812 Superfast από το Γιοχάνεσμπουργκ, ήταν πολύ καλά μελετημένη η υπόθεση. Οι επιστολές πήγαιναν μόνο σε εκείνους που η αντιπροσωπεία είναι πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για αυτούς να την πάνε μόνοι τους. Με αυτή τη δικαιολογία, οι κλέφτες τόνιζαν ότι η Ferrari γνωρίζει πως δεν έχουν κοντά τους έναν επίσημο dealer και για αυτό τους διευκολύνει με την ανάκληση, για να μη χάσουν ολόκληρες μέρες έως την αντικατάσταση του ελαττωματικού ανταλλακτικού. Που να ήξεραν ότι θα έχαναν και το ίδιο το αυτοκίνητό τους...

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

H Zenvo TSR-S εν δράσει (vid)

H Zenvo TSR-S εν δράσει (vid)

Η εταιρεία από τη Δανία έδωσε σε μερικούς τυχερούς την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία οδήγησης της TSR-S
 |  AUTO
Το Ford Bronco και σε έκδοση ST

Το Ford Bronco και σε έκδοση ST

Η παρουσίασή του αναμενόταν μέσα στο Μάρτιο όμως οι δραματικές παγκόσμιες εξελίξεις φαίνεται πως ανάγκασαν στην αναβολή ...
 |  AUTO
<