ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορυφή στις πωλήσεις premium αυτοκινήτων η Mercedes

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέκτησε την κορυφή το 2019 σε ο,τι αφορά τις πωλήσεις πολυτελών μοντέλων

24sports team

info@24sports.com.cy

Για άλλη μια χρονιά, το 2019 έφερε τρεις γερμανικές μάρκες στην κορυφή των πωλήσεων premium μοντέλων. Audi, BMW και Mercedes, είναι η γνώριμη τριάδα, η οποία συνήθως «παίζει» στα υψηλότερα κλιμάκια πωλήσεων στην πολυτελή κατηγορία, όμως η Mercedes ήταν αυτή που «κέρδισε» τη μεταξύ τους κόντρα. 2.339.562 αυτοκίνητα ήταν μια εξαιρετική επίδοση για το 2019, με το μεγαλύτερο κέρδος να έρχεται από τη νέα A-Class, που παρουσιάστηκε μέσα στο έτος και γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις των πελατών στην κατηγορία των premium μικρών οικογενειακών. 

Δεύτερη ήρθε η BMW με 2.168.516 αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο και τρίτη η Audi, που πέτυχε το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 1.845.550 ταξινομήσεων. Κοινός παρονομαστής στην επιτυχία και των τριών κατασκευαστών, ήταν τα δυναμικά και φρέσκα SUV τους που αντιπροσώπευσαν πολύ μεγάλο μέρος των πωλήσεων. Τη μεγαλύτερη επιτυχία είχαν αυτά της BMW καθώς αφορούν σχεδόν το ένα στα δύο αυτοκίνητα που βγαίνουν από τα εργοστάσιά τους. 

Ο ακριβής αριθμός για τη μάρκα με σήμα τη γαλανόλευκη προπέλα ήταν 950.000 αυτοκίνητα. Επιστρέφοντας στην πρώτη σε πωλήσεις Mercedes-Benz, αναφέρουμε επιγραμματικά ότι οι κόμπακτ προτάσεις της (A-Class, CLA, B-Class, GLA και GLB) αρίθμησαν 667.000 πωλήσεις. Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η C-Class στην κατηγορία των premium μεσαίων, αλλά και η E-Class με 392.900 και 351.000 αυτοκίνητα αντίστοιχα. Κορυφαίο best seller στις λιμουζίνες ήταν η S-Class, ανάμεσα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. 

 Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X