ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ηλεκτρική η επόμενη Jaguar XJ

Η εταιρεία ανακοίνωσε την είδηση την ημέρα που η παραγωγή του τρέχοντος XJ τελειώνει στο εργοστάσιο

Η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά της Jaguar XJ, θα είναι ηλεκτρική και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Castle Bromwich.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την είδηση την ημέρα που η παραγωγή του τρέχοντος XJ τελειώνει στο εργοστάσιο. Η ηλεκτρική XJ θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που παράγεται στο εργοστάσιο, αλλά η φίρμα δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια “σειρά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων” στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Τα σύγχρονα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Jaguar Land Rover, τα υβριδικά σύνολα των Range Rover και Range Rover Sport, κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Solihull, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική Jaguar I-Pace παράγεται από την Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία που εδρεύει στο Coventry επιβεβαιώνει την τολμηρή κίνηση για το μεγαλύτερο saloon της. Είπε πως η νέα XJ θα “βασιστεί σε χαρακτηριστικά που είναι συνώνυμα με τους προκατόχους της – όμορφος σχεδιασμός, έξυπνη απόδοση και σεβαστή πολυτέλεια”, προσθέτοντας επίσης ότι θα κατασκευαστεί από την ίδια “ομάδα εμπειρογνωμόνων σχεδιαστών και ειδικών ανάπτυξης προϊόντων που είναι υπεύθυνοι για την παράδοση της I-Pace.

Η σημερινή ανακοίνωση βασίζεται στα σχέδια της JLR να κάνει γνωστή την ηλεκτροκίνηση στο κοινό. Το κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών στο Hams Hall, το οποίο θα ανοίξει το 2020, θα είναι σε θέση να παράγει 150.000 μονάδες ετησίως, ενώ το Wolverhampton Engine Manufacturing Center (EMC) είναι έδρα της παγκόσμιας παραγωγής EDU της JLR. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε 4.500 απώλειες θέσεων εργασίας νωρίτερα αυτό το έτος, δηλώνοντας παράλληλα πως «διασφαλίζει έτσι αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X