ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η σκληροπυρηνική Lamborghini Essenza SCV12 (vid)

Έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για χρήση στην πίστα

Κάθε νέα Lamborghini αποτελεί από μόνη της μια σημαντική είδηση για τον κόσμο των petrolheads, πόσο μάλλον όταν αυτή η νέα Lambo είναι περιορισμένης παραγωγής, έχει φτιαχτεί για χρήση στην πίστα και φορά τον πιο δυνατό ατμοσφαιρικό V12 που έχει παραχθεί ποτέ από την ιταλική φίρμα.

Η Essenza SCV12 αποτελεί άμεσο διάδοχο των θρυλικών Miura Jota και Diablo GTR και είναι σαφές από την πρώτη στιγμή πως δεν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με κάποιες αναβαθμίσεις για χρήση στην πίστα αλλά περισσότερο για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό που έχει διαμορφωθεί και για χρήση στο δρόμο. Αυτό άλλωστε φανερώνεται και από τις δηλώσεις του αφεντικού της Lamborghini, Stefano Domenicali που κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας της Essenza SCV12 τόνισε πως αυτό το μοντέλο αντιπροσωπεύει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στην πίστα που μπορεί να προσφέρει η ιταλική εταιρία καθώς και αυτό που φανερώνει τους δεσμούς που έχει κάθε Lamborghini με την γνώση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί στις πίστες.

Η Essenza SCV12 έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για χρήση στην πίστα και πολλές από τις μηχανολογικές λύσεις όπως και η αεροδυναμική της έχουν επιλεχθεί με γνώμονα την απόλυτη απόδοση σε αυτό το περιβάλλον. Ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας της είναι ο ισχυρότερος που έχει παραχθεί από την Lamborghini καθώς φθάνει τους 840 ίππους, ενώ συνεργάζεται με αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων της X-trac. Η εξαιρετική αναλογία των 1.66 ίππων/κιλό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό χάρη στο ανθρακονημάτινο μονοκόκ που είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας της FIA με αποτέλεσμα να μην απαιτείται η περεταίρω προσθήκη ρολκέιτζ. Η αεροδυναμική είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη από τα αγωνιστικά μοντέλα της Lamborghini και προσφέρει κάθετη δύναμη 1.200 κιλών στα 250 χλμ./ώρα, τιμή υψηλότερη και από αυτή ενός αγωνιστικού GT3.

Όσοι τυχεροί αποκτήσουν μια Essenza SCV12 θα γίνουν αυτόματα και μέλη του αποκλειστικού κλαμπ της Lamborghini το οποίο θα τους προσφέρει πρόσβαση σε διάσημες πίστες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να απολαμβάνουν το αυτοκίνητό τους. Επιπλέον η Lamborghini προσφέρει φύλαξη των αυτοκινήτων σε νέες εγκαταστάσεις στην Sant’Agata όπου οι πελάτες μέσω καμερών θα έχουν άμεση πρόσβαση και εικόνα από το αυτοκίνητό τους. Στις ίδιες εγκαταστάσεις θα υπάρχει κέντρο αθλητικής προετοιμασίας αλλά και εκπαίδευσης με πρόγραμμα αντίστοιχο αυτό των επίσημων οδηγών της Lamborghini. H εταιρία θα αναλαμβάνει τη μεταφορά των αυτοκινήτων στις πίστες όπου οι ιδιοκτήτες απλά θα έρχονται και θα οδηγούν έχοντας μάλιστα την υποστήριξη του Emanuele Pirro, πέντε φορές νικητή του Le Mans, και του Marco Mapelli, επίσημου οδηγού της Lamborghini Squadra Corse.

newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση