ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
20 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται για αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα

Επιταχύνει προς ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων και με γνώμονα την χρήση δυνατών λογισμικών

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται για την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα που αναμένεται να επικρατήσει στους δρόμους του κόσμου στο άμεσο μέλλον. Η κορυφαία εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο επιταχύνει προς ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων και με γνώμονα την χρήση δυνατών λογισμικών.

Μέχρι το 2022, η Mercedes-Benz θα διαθέτει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) σε όλα τα τμήματα που εξυπηρετεί η εταιρεία. Από το 2025 και έπειτα, όλες οι αρχιτεκτονικές οχημάτων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα θα είναι αποκλειστικά +ηλεκτρικές και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μια ηλεκτρική εναλλακτική λύση για κάθε μοντέλο που κατασκευάζει η εταιρεία. Η Mercedes-Benz σκοπεύει να διαχειριστεί αυτόν τον επιταχυνόμενο μετασχηματισμό, διατηρώντας παράλληλα τους κερδοφόρους στόχους της.

«Η αλλαγή προς την ηλεκτρική κινητικότητα γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Το σημείο ανατροπής πλησιάζει και θα είμαστε έτοιμοι καθώς οι αγορές μεταβαίνουν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Με σωστή διαχείριση αυτής της γοργής μεταμόρφωσης, θα διασφαλίσουμε και τους στόχους κερδοφορίας μας, θα διασφαλίσουμε τη διαρκή επιτυχία της Mercedes-Benz. Χάρη στο εργατικό δυναμικό μας με υψηλά προσόντα και κίνητρα, είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε σε αυτήν τη συναρπαστική νέα εποχή», δήλωσε η Ola Källenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG. Συνολικά, οι επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταριών μεταξύ του 2022 και 2030 θα ανέλθουν σε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στον τομέα της φόρτισης, η Mercedes-Benz εργάζεται επίσης για τον καθορισμό νέων προτύπων στη φόρτιση: Το «Plug & Charge» θα επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν, να φορτίσουν και να αποσυνδεθούν χωρίς να χρειαστούν επιπλέον βήματα για έλεγχο ταυτότητας και πληρωμής. Το πρόγραμμα Plug & Charge θα κυκλοφορήσει με την κυκλοφορία του EQS στην αγορά αργότερα φέτος. Ακόμη ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ηλεκτροποίησης είναι και το VISION EQXX, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πραγματική εμβέλεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων, στοχεύοντας μονοψήφιο αριθμό για Kwh ανά 100 χιλιόμετρα σε κανονικές ταχύτητες οδήγησης αυτοκινητόδρομου. Μια ομάδα απαρτιζόμενη από επιστήμονες από διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων από το τμήμα F1 High Performance Powertrain (HPP) της Mercedes-Benz, σημειώνει ταχεία πρόοδο προς τους φιλόδοξους στόχους του έργου αυτού με στόχο μια παγκόσμια πρεμιέρα το 2022. Στον τομέα προσωπικού, η εταιρεία εκπαίδευσε πέραν των 20.000 ατόμων στην ηλεκτρική κινητικότητα ενώ σχεδιάζονται να ανοίξουν 3.000 θέσεις για προγραμματιστές λογισμικών στο εγγύς μέλλον.

Φυσικά όλο αυτό το σχέδιο πρέπει να μπορεί να διατηρηθεί από την εταιρεία και για να γίνει αυτό η Mercedes πρέπει να διατηρήσει και την κερδοφόρα πορεία της. Οι στόχοι του περασμένου έτους βασίστηκαν στην προϋπόθεση πως το 25% των πωλήσεων θα ήταν υβριδικά και ηλεκτρικά μέχρι το 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Αναβάθμιση για το Mercedes-Benz Sprinter

Αναβάθμιση για το Mercedes-Benz Sprinter

Αυτό το φθινόπωρο, θα ακολουθήσει και η αλλαγή και για τις υπόλοιπες εκδόσεις, βελτιώνοντας αισθητά την άνεση οδήγησης του ...
autokinito.com.cy
 |  AUTO