ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1: Το πεδίο μάχης της Σαουδικής Αραβίας αλλάζει

Οι διοργανωτές του αγώνα βελτίωσαν την ασφάλεια του σιρκουί

To 2023 οι οδηγοί της F1 αναμένεται να μονομαχήσουν σε ένα διαφορετικό σιρκουί στη Τζέντα, μιας και έχουν γίνει αλλαγές στην αγωνιστική διαδρομή.

H Σαουδική Αραβία εισήλθε στον κόσμο της Formula 1 το 2021 και στο σιρκουί της Τζέντα έχουμε δει δύο συναρπαστικούς αγώνες. Η διαδρομή αποτελείται από 27 στροφές κι μέχρι πρότινος είχε μήκος 6.174 μέτρα. Όμως το μεγάλο μειονέκτημά της είναι η ορατότητα σε κάποια της σημεία, με τους οδηγούς να έχουν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν αλλαγές.

Η επιθυμία αυτή έγινε πραγματικότητα ενόψει 2023. Οι διοργανωτές του αγώνα βελτίωσαν την ασφάλεια του σιρκουί, με αλλαγές σε διάφορες στροφές. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε άσφαλτος με ζώνες επιβράδυνσης στις στροφές 3, 14, 19, 20 και 21 ανάλογες με αυτές της πίστας του Πολ Ρικάρ στη Γαλλία που μειώνουν την πρόσφυση των μονοθεσίων που βγαίνουν εκτός ορίων πίστας. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν τα απότομης κλίσης κερμπ στις στροφές 4, 8, 10, 11 και 17.

F1 Σαουδική Αραβία

Οι τοίχοι αριστερά και δεξιά των στροφών 14 και 20 μετακινήθηκαν κατά 7,5 και 5 μέτρα αντίστοιχα, ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα των οδηγών. Τέλος, λόγω των αλλαγών στον προστατευτικό τοίχο στη στροφή 23, άλλαξε η ιδιομορφία των στροφών 22/23. Πλέον πρόκειται για ένα “S” που έχει ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να κινούνται έως και 50 χλμ/ώρα πιο αργά σε σχέση με το 2022.

F1 Σαουδική Αραβία

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Saudi Motorsport που διαχειρίζεται το σρκουί, Μάρτιν Ουίτακερ, μίλησε για τις αλλαγές: «Οι προηγούμενοι δύο αγώνες στην Τζέντα απέδειξαν πως πρόκειται για το ταχύτερο και πιο συναρπαστικό σιρκουί πόλης και οι θεατές μπορούν μόνο να περιμένουν ακόμα περισσότερο θέμα μέσω αυτών των αλλαγών. Είναι ζωτικής σημασίας για οποιαδήποτε πίστα, να ακούει τους οδηγούς που αγωνίζονται σε αυτή και να χρησιμοποιεί τις απόψεις τους ώστε να βελτιώνεται συνεχώς. Είμαστε αισιόδοξοι πως οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε πιο συναρπαστικούς και ασφαλείς αγώνες».

Το 2023, το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 17-19 Μαρτίου.

 

Πηγή: gazetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση