ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Τι άλλαξε φέτος στην Τζέντα

Η διαδρομή που θα φιλοξενήσει το δεύτερο αγώνα της F1 για το 2023, έχει υποστεί ορισμένες αλλαγές που θα κάνουν καλύτερη την εμπειρία των οδηγών.

Το τριήμερο 17-19 Μαρτίου, η Formula 1 θα επισκεφθεί το σιρκουί της Τζέντα για το τρίτο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι διοργανωτές, προέβησαν σε αλλαγές στη διαδρομή με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών.

Οι αλλαγές αυτές, είναι αποτέλεσμα αιτήματος των οδηγών, καθώς τόσο το 2021, όσο και το 2022 άσκησαν κριτική αναφορικά με την ασφάλεια του σιρκουί. Συνολικά περιλαμβάνει 27 στροφές και σε πληθώρα σημείων τα μονοθέσια αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 300 χιλιομέτρων/ώρα. Mεγάλο μειονέκτημα τα προηγούμενα χρόνια ήταν επίσης η ύπαρξη σημείων όπου η ορατότητα των οδηγών ήταν περιορισμένη.

Ενόψει του φετινού αγώνα, οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον κατασκευαστή του σιρκουί, Tilke GmBH, έκαναν λοιπόν τις παρακάτω αλλαγές: Οι τοίχοι αριστερά και δεξιά των στροφών 14 και 20 μετακινήθηκαν κατά 7,5 και 5 μέτρα αντίστοιχα, ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα των οδηγών. Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκε άσφαλτος με ζώνες επιβράδυνσης στις στροφές 3, 14, 19, 20 και 21, ανάλογες με αυτές της πίστας του Πολ Ρικάρ στη Γαλλία που μειώνουν την πρόσφυση των μονοθεσίων που βγαίνουν εκτός ορίων πίστας. Επιπλέον αντικαταστάθηκαν τα απότομης κλίσης κερμπ στις στροφές 4, 8, 10, 11 και 17.

Τέλος, λόγω των αλλαγών στον προστατευτικό τοίχο στη στροφή 23, άλλαξε η ιδιομορφία των στροφών 22 και 23. Πλέον πρόκειται για ένα “S” που έχει ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να κινούνται έως και 50 χλμ/ώρα πιο αργά σε σχέση με το 2022.

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου!

Πηγή: gazetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση