ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ford: Μετά τη Formula 1 σειρά παίρνει το WRC

Σκοπεύει να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Εντυπωσιακή στροφή προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μάλιστα την κορωνίδα του, κάνει η Ford. Στο στρατηγικό πλάνο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνεται η ενίσχυση της παρουσίας της στο motorsport σε παγκόσμιο επίπεδο και η επιστροφή στη Formula 1 από το 2026 είναι ένα από τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως δήλωσε στο Fox News ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Company, Τζιμ Φάρλεϊ, η συνεργασία της εταιρείας του με τη Red Bull Racing αναμένεται να ενισχύει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της. Όχι μόνο στις ΗΠΑ – όπου από φέτος θα διεξάγονται τρία Grand Prix της F1 – αλλά διεθνώς.

Ο Φάρλεϊ δήλωσε ότι η Ford θα ενισχύσει την εικόνα των off road μοντέλων της, μέσα από το WRC και άλλους θεσμούς όπως το Baja 1000. Καθώς αυτή τη στιγμή η συμμετοχή της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δεν είναι 100% εργοστασιακή (την ευθύνη έχει η M-Sport), αναμένεται να ενισχυθεί η παρουσία της τα επόμενα χρόνια.

Φέτος αποκτήθηκε ως πρώτος οδηγός ο Οτ Τάνακ, σε μία προσπάθεια διεκδίκησης των τίτλων και στις δύο κατηγορίες. Ο ανταγωνισμός βέβαια από τις Toyota και Hyundai είναι σκληρός και η Ford θα πρέπει να επενδύσει και άλλο στην ομάδα της. Θετική εξέλιξη για την αμερικάνικη μάρκα είναι το γεγονός ότι από το 2024 αναμένεται στο καλεντάρι του WRC να υπάρχει και ράλλυ στο έδαφος των ΗΠΑ.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση