ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φερστάπεν: «Πάρα πολλοί οι 23 αγώνες σε μία σεζόν»

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν κάτι επίσημα, φημολογείται ότι το προσωρινό καλεντάρι της Formula 1 για το 2021 περιλαμβάνει 23 Γκραν Πρι. Οι υπεύθυνοι του αθλήματος επιδιώκουν να χωρέσουν σε μία σεζόν ολοένα περισσότερους αγώνες, αν και οι ομάδες στενάζουν ήδη κάτω από το βάρος ενός τόσο μεγάλου αριθμού Γκραν Πρι και προειδοποιούν ότι βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους. Βεβαίως η επιβάρυνση δεν είναι εξίσου μεγάλη για όλους και οι οδηγοί δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από τον αγωνιστικό…πληθωρισμό, ωστόσο ο Μαξ Φερστάπεν παίρνει την πλευρά των ομάδων και δηλώνει ότι «δεν είμαι οπαδός των τόσο πολλών αγώνων».

Oι μηχανικοί τα θύματα

Ο πιλότος της Red Bull νοιάζεται σε αυτή την περίπτωση κυρίως για τους μηχανικούς και εξηγεί ότι «αυτοί είναι στην τελική που θα υποφέρουν, ενώ τα μεγάλα αφεντικά της Formula 1 έρχονται απλά αργότερα και αναχωρούν πάλι νωρίτερα. Γι αυτούς δεν αλλάζουν ουσιαστικά πολλά πράγματα».

Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκονται κατά κύριο λόγο τα λεγόμενα Triple-Header, όπως ονομάζονται οι τριάδες των συνεχόμενων Γκραν Πρι με διαφορά μίας μόνον εβδομάδας ανά αγώνα. Οι ομάδες είχαν τονίσει ότι εφέτος αποτελούσαν τα Triple-Header μία λύση ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού, ωστόσο το προσωρινό πρόγραμμα του 2021 περιλαμβάνει δύο τέτοιες τριάδες. «Δύο αγώνες με διαφορά μίας εβδομάδας μεταξύ τους δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, τρεις αγώνες όμως στη σειρά είναι», υποστηρίζει ο Μαξ Φερστάπεν και αποκαλύπτει ότι στην τελευταία περίπτωση φαίνεται αμέσως η κούραση των μηχανικών.

Δεν βοηθούν τα αγωνιστικά διήμερα
Θα βοηθούσε μία συμπύκνωση κάθε αγώνα σε δύο ημέρες αντί τριών, όπως είχαμε εφέτος πιλοτικά στην Ίμολα, αλλά και στο Νίρμπουργκρινγκ εξαιτίας της ομίχλης και της κακοκαιρίας; Ούτε αυτό αποτελεί λύση κατά την άποψη του Μαξ Φερστάπεν, που τονίζει ότι «αν προστεθούν περισσότεροι αγώνες, αλλά αφαιρέσουμε μία ημέρα από το πρόγραμμα, θα είναι παρόλα αυτά περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε κανονικά». Ο Ολλανδός παραδέχεται ωστόσο ότι «αν κρατήσουμε το ίδιο τριήμερο πρόγραμμα όπως με λιγότερους αγώνες, τότε είναι σχεδόν αδύνατον να έχουμε περισσότερα Γκραν Πρι. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θέλουν η FIA και η Formula 1 και αν είναι γενικότερα εφικτό, να κάνουμε αυτούς τους 23 αγώνες τον επόμενο χρόνο».

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

Η Toyota είναι πανέτοιμη να αντισταθμίσει την λαίλαπα της ηλεκτροδότησης που έχει κυριεύσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ...
 |  AUTO
X