ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ferrari: «Πρώτα η ασφάλεια του Φέτελ»

Η εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ στον αγώνα της Ρωσίας στοίχισε αλλά...

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στη Ρωσία και αναγκαστικά, δεν έφτασε μέχρι το γκαράζ αλλά σταμάτησε σε άνοιγμα της πίστας και βγήκε από το μονοθέσιο.

Αν έφτανε μέχρι τα pits τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα για την ομάδα αφού δεν θα υπήρχε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, όμως ο Ματία Μπινότο υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ρισκάρει την ασφάλεια ενός οδηγού του για να πάρει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα.

«Είχαμε πρόβλημα στο υβριδικό κομμάτι της μονάδας ισχύος. Υπήρχε μια απώλεια μόνωσης στο αυτοκίνητο. Για λόγους ασφαλείας, έπρεπε να σταματήσει αμέσως. Είναι κρίμα γιατί 100 μέτρα μετά ήταν το pit lane. Όμως, ήταν η ασφαλέστερη ενέργεια που θα μπορούσε να γίνει για τον Σεμπ. Η ασφάλεια μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα. Κανονικά, δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας σε πρόβλημα του μονοθεσίου. Όμως όταν δεν ξέρεις ακριβώς τη ζημιά και το πρόβλημα, αλλά ξέρεις ότι υπάρχει απώλεια μόνωσης, δεν έχεις άλλη επιλογή» είπε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari.

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X