ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ferrari: Παρά τον κορωνοϊό αναμένει κέρδη 1 δις ευρώ

Το βιβλίο των παραγγελιών της είναι γεμάτο

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι η επέλαση του κορωνοϊού θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα αναμενόμενα κέρδη της για το 2020, ξεπερνώντας πάντως και πάλι τα 1 δις ευρώ.

Πλέον, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να κυμανθούν ανάμεσα στα 1,075 δις ευρώ και 1,125 δις ευρώ το 2020 σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, όντας μειωμένα συγκριτικά με τα 1,05 έως 1,2 δις ευρώ της προηγούμενης πρόβλεψης του περασμένου Μαΐου.

H επανεκτίμηση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω της επέλασης του κορωνοϊού, που ανάγκασε ακόμη και την κορυφαία μάρκα του πλανήτη να κλείσει για 7 εβδομάδες τα εργοστάσιά της στο Μαρανέλλο και τη Μόντενα της Ιταλίας.

Παρόλα αυτά η ιταλική εταιρεία δεν είναι στην ίδια θέση με τις μεγαλύτερες σε όγκο πωλήσεων αυτοκινητοβιομηχανίες, που είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται αισθητά λόγω του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η Ferrari αναμένει το δεύτερο εξάμηνο να ανακάμψουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων της, αφού το βιβλίο των παραγγελιών της είναι γεμάτο.

Απόδειξη της επιτυχίας της μάρκας και φέτος αποτελεί το γεγονός ότι οι μετοχές της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου σημειώνουν αύξηση 2,1% αυτή τη στιγμή, όντας μαζί με την Tesla μια από τις πολύ λίγες εταιρείες αυτοκινήτου με αύξηση το 2020.

Σε ό,τι αφορά στα μοντέλα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι παραδόσεις αυτοκινήτων έπεσαν σχεδόν στις μισές από τα 1.389 οχήματα το περσινό αντίστοιχο διάστημα, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Η περίφημη plug-in υβριδική SF90 Stradale καθυστέρησε να ξεκινήσει την παραγωγή της, ύστερα από μια χρονιά -2019- κατά την οποία η Ferrari έκανε ρεκόρ λανσαρίσματος 5 νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και της Roma με τον κινητήρα μπροστά.

Το 2019 θυμίζουμε ότι η Ferrari ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τα 10.000 αυτοκίνητα/έτος, θέτοντας ένα ακόμη ρεκόρ.

newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X