ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Το οικονομικό πλήγμα και οι ομάδες...

Ομάδες όπως η Alfa Romeo και η Williams θα περάσουν δύσκολες στιγμές

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια σοβαρή οικονομική απειλή για την βιωσιμότητα της F1 και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν οι ιθύνοντες που ψάχνουν τις λύσεις.

Ας μιλήσουμε όμως με αριθμούς. Η F1 έχει ετήσιο τζίρο περίπου 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία έρχονται από δυο πυλώνες. Απ’ την μια είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα και απ’ την άλλη τα έσοδα απ’ τους αγώνες.

Αυτή είναι και η αιτία που για την ώρα αρκετοί αγώνες έχουν αναβληθεί και δεν έχουν διαγραφεί απ’ το καλεντάρι. Γιατί πολύ απλά η F1 έχει πληρώσει για την διεξαγωγή όλων των αγώνων, και αν αυτοί δεν γίνουν τότε όχι μόνο θα χάσει τα έσοδα απ’ τον αγώνα (που είναι όντως αρκετά), θα χάσει και τα χρήματα που πλήρωσε για τη διεξαγωγή.

Απ’ την άλλη στα τηλεοπτικά η F1 θα λάβει όλο το ποσό που έχει συμφωνηθεί μόνο αν γίνουν 16 αγώνες. Σε αντίθετη περίπτωση οι πλατφόρμες που μεταδίδουν τους αγώνες θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα (ανάλογα και με πόσοι αγώνες θα διεξαχθούν).

Είναι δεδομένο πως στη φετινή χρονιά θα χαθούν πολλά χρήματα για την F1 και φυσικά τις ομάδες της. Κάποιες από αυτές μπορούν να αντέξουν πιο εύκολα την κρίση όπως για παράδειγμα η Mercedes η Ferrari, η McLaren και η Renault, όμως άλλες όπως η Alfa Romeo και η Williams θα περάσουν δύσκολες στιγμές.

Η F1 αναγνωρίζει πως οι ομάδες της θα πληγούν και γι’ αυτό θα τις βοηθήσει όσο μπορεί. Όμως η πραγματικότητα είναι πως η χρονιά θα κλείσει με τεράστια χασούρα και γι’ αυτό οι ιθύνοντες προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε η χρονιά να διεξαχθεί με όσους περισσότερους αγώνες μπορεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X