ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται μικρότερη Ford Mustang Mach-e

Ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένεται να λανσάρει η Ford το 2023, όπως επιβεβαίωσαν οι διοικούντες της εταιρείας

Ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναμένεται να λανσάρει η Ford το 2023, όπως επιβεβαίωσαν οι διοικούντες της εταιρείας.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κατασκευάζεται στις γραμμές παραγωγής της μάρκας στην Κολωνία, οι οποίες θα μετονομαστούν σε Ford Cologne Electrification Center.

Το επερχόμενο μοντέλο θα αποτελεί μια μικρότερων διαστάσεων εκδοχή της Mustang Mach-e, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα του ομίλου VW, ΜΕΒ (Modular electric drive matrix), η οποία αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ουσιαστικά θα συνιστά ένα μικρό SUV με αναλογίες παρόμοιες με το VW ID.3, αλλά θα φέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Παράλληλα, το γεγονός πως θα «πατά» στην πλατφόρμα MEB σημαίνει πως ενδεχομένως θα ενσωματώνει τα ίδια ηλεκτρικά εξαρτήματα με το μηδενικών εκπομπών ρύπων hatchback της VW.

Σε αυτή την περίπτωση, θα προσφέρεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh, με ισχύ 203 ps ή 145 ps, είτε με μια μπαταρία των 77 kWh, με 204 ίππους αλλά μεγαλύτερη αυτονομία. Όσον αφορά την τελευταία, αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 400 και 560 χλμ.

Σημειώνεται πως προτού λανσαριστεί η… baby Mach-e, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 αναμένουμε το λανσάρισμα της «κανονικής» εκδοχής της. Η τελευταία θα προσφέρεται τόσο σε 2κίνητη όσο και σε 4κίνητη έκδοση, η οποία θα αφορά τις εκδόσεις AWD, GT και Performance Edition.

Στην ευρωπαϊκή αγορά θα εισαχθεί η έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία και την κίνηση στους πίσω τροχούς, με την αυτονομία να αποτυπώνεται στα 610 χλμ.

Πηγή: newsauto.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X