ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιβάλλεται το καλοκαιρινό check up του αυτοκινήτου

Η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ παρέχει όλα τα αναλώσιμα που χρειάζεται ένα όχημα για να βρίσκεται σε κίνηση

Προωθητική Ενέργεια

Μπορεί να μην προνοείται από τη νομοθεσία, ωστόσο, ο καλοκαιρινός έλεγχος του αυτοκινήτου είναι επιβεβλημένος προκειμένου να αποφύγουμε απρόοπτα και δυσάρεστα περιστατικά που θα μας χαλάσουν τη διάθεση των διακοπών αλλά και θα μας πληγώσουν την τσέπη.

Καθώς οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες και η σκόνη δεν καταπονούν μόνο τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου, η εταιρεία Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ, επισημαίνει την προσοχή σε έξι σημεία – πέρα από το προγραμματισμένο σέρβις – που πρέπει να ελεγχθούν αυτή την περίοδο.

• Λάδι Κινητήρα

Παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία και μακροζωία του κινητήρα και πρέπει να αντικαθίσταται όταν συμπληρωθούν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα συντήρησης του οχήματος χιλιόμετρα, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Παράλειψη αντικατάστασης ή αντικατάσταση με αμφιβόλου ποιότητας λιπαντικό, ίσως έχει καταστροφικές συνέπειες για τον κινητήρα, ενώ σίγουρα του στερεί χρόνια ζωής.

• Ελαστικά

Επιβάλλεται να αντικατασταθούν εάν η φθορά είναι μεγάλη και ιδιαιτέρως εάν οι αυλακώσεις δεν ξεπερνούν στα βάθος τα 1.6mm, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής με το δρόμο και η φθορά τους κρύβει τεράστιους κινδύνους. Επίσης, σε οχήματα που δεν υπάρχει ηλεκτρονική ένδειξη, πρέπει να μετριέται τουλάχιστον μια φορά το μήνα η πίεση του αέρα στα ελαστικά. Οδήγηση με χαμηλότερη ή υψηλότερη πίεση οδηγεί σε φθορά άλλων μερών του αυτοκινήτου (πχ ανάρτηση) αλλά και υψηλότερη κατανάλωση καυσίμων.

• Μπαταρία

Ένας ειδικός μπορεί να ελέγξει την μπαταρία και να σας ενημερώσει για την κατάστασή της. Προχωρήσετε σε αντικατάσταση έγκαιρα, διότι κανένας δεν θέλει να μείνει από μπαταρία, ειδικά σε περίοδο διακοπών.

• Υαλοκαθαριστήρες

Λόγω σκόνης και ξηρασίας είναι το ίδιο σημαντικοί όσο και το χειμώνα. Εάν αφήνουν γραμμές ή δεν καθαρίζουν καλά, πρέπει να αντικατασταθούν, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη ορατότητα.

• Κλιματιστικό

Καλό είναι να ελέγχουμε την κατάστασή του και να το συντηρούμε μια φορά το χρόνο. Είναι θέμα άνεσης αλλά και υγείας. Μαζί ελέγχουμε και τα φίλτρα αέρα της καμπίνας, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή καθαρότητα του αέρα που αναπνέουμε.

• Σύστημα Ψύξης

Παίζει καθοριστικό ρόλο αφού αποτρέπει υπερθέρμανση του κινητήρα, η οποία είναι πιο πιθανή τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ζέστης και της λειτουργίας του κλιματιστικού που τον επιβαρύνει. Ελέγξτε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού και προσθέστε, αν χρειάζεται. Καλό είναι να ελέγχουμε την κατάσταση του ραδιατέρ αλλά και τα σωληνάκια νερού για τυχόν απώλειες.

Δυστυχώς, ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης, πολλοί οδηγοί παρέλειπαν όχι μόνο το check up αλλά ακόμα και το προγραμματισμένο σέρβις, την αλλαγή λαδιού ακόμα και την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών, αφενός θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων, των επιβατών και των άλλων οδηγών, αφετέρου ρισκάροντας μεγαλύτερες ζημιές που προκαλούνταν εξαιτίας των παραλείψεων, οι οποίες πολλές φορές τελικά κόστισαν πολύ περισσότερα χρήματα από έναν έλεγχο ρουτίνας.

Με επτά καταστήματα σε όλες τις πόλεις, στην Αλάμπρα και στο Παραλίμνι καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών, η εταιρεία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ παρέχει όλα τα αναλώσιμα που χρειάζεται ένα όχημα για να βρίσκεται σε κίνηση, ενώ το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της, μπορεί να λύσει τυχόν απορίες σχετικά με τη συντήρηση ενός αυτοκινήτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X