ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Eκλεισε το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Lamborghini είναι η Κίνα

Ο κορονοϊός «χτυπά» και τη βιομηχανία supercar, με τη φημισμένη ιταλική μάρκα Lamborghini να «κατεβάζει ρολά» στο εργοστάσιό της αρχικά για δύο εβδομάδες και από εκεί και μετά ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης στην γειτονική χώρα.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την προσπάθεια που κάνει όμιλος Volkswagen, στον οποίο ανήκει το ιστορικό ιταλικό brand, να περιορίσει τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του από την επιδημία του κορονοϊού.

Σημαντικότερη αγορά οι ΗΠΑ

Η Lamborghini θα κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της στην Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από τον θανατηφόρο ιό, μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανέφερε η εταιρεία. Όλα τα αυτοκίνητα της μάρκας κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της στη Σάντα Αγκάτα, στα προάστια της βόρειας ιταλικής πόλης Μπολόνια.

«Αυτό το μέτρο είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και υψηλής ευαισθησίας απέναντι στον λαό μας, στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουμε γρήγορα και με τη σωστή ευελιξία σε συνεργασία με τους ανθρώπους μας και για να ξαναρχίσουμε τις ενέργειές μας την κατάλληλη στιγμή».

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Lamborghini είναι η Κίνα, όπου η ζήτηση για οχήματα κατέρρευσε μετά την επιδημία. Πέρυσι, η εταιρία παρέδωσε 770 οχήματα στην Κίνα - συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Η πρώτη σε μέγεθος αγορά της ιταλικής φίρμας είναι οι ΗΠΑ, όπου πέρσι πούλησε 2.374 πολυτελή αυτοκίνητα.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Πρώτη δοκιμή: Fiat 500 Hybrid

Πρώτη δοκιμή: Fiat 500 Hybrid

Το αποτέλεσμα, είναι οι μειωμένοι ρύποι (δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας) αλλά και η χαμηλή κατανάλωση.
 |  AUTO
X