ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό SUV Ford Mustang Mach-E!

Χωρίς καμία αμφιβολία έκανε το θαύμα της

Τη Mustang την ξέρουμε ως ένα επιβλητικό κουπέ με σπορ επιδόσεις, όμως η Ford αλλάζει το παιχνίδι και μας παρουσιάζει ένα SUV με το όνομά της! Η εμφάνισή του είναι άκρως εντυπωσιακή, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του, με αιχμηρά φωτιστικά σώματα, φουσκωμένο αμάξωμα και κουπέ γραμμή. Η Ford χρησιμοποιεί την ισχύ του ονόματος Mustang, μαζί με την αναγνωρισιμότητα που το συνοδεύει, για να παρουσιάσει το ηλεκτρικό SUV της που στην ουσία την εντάσσει μέσα στη νέα εποχή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ξεχνάς όσα γνωρίζεις από τα σύγχρονα Ford. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, για να υποστηρίξει το high tech προφίλ που χρειάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αναμφίβολα το μάτι πέφτει πρώτα στην τεράστια, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, των 15,5 ιντσών. Θα ενσωματώνει την τελευταία έκδοση του συστήματος πολυμέσων της Μπλε Οβάλ μάρκας, το SYNC 4 δηλαδή και υπάρχει μια ακόμη οθόνη 10,2 ιντσών, πίσω από το τιμόνι, που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford θα ξεκλειδώνει από εφαρμογή στο smartphone του ιδιοκτήτη και θα ανοίγει αυτόματα, αν εκείνος πλησιάσει. Η εκκίνηση του κινητήρα θα μπορεί να γίνει χωρίς να αγγίξει ο οδηγός το τηλέφωνο, κάτι που ήδη έχουμε βιώσει με τα σύγχρονα keyless συστήματα. Ωστόσο, αν το smartphone δεν έχει μπαταρία, η είσοδος γίνεται με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού στη μεσαία κολόνα του αυτοκινήτου και η εκκίνηση του μοτέρ μέσω ενός δεύτερου κωδικού που σου ζητά η Mustang Mach-E στην οθόνη. 

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα είτε 98,8 kWh, είτε 75,7 kWh και η απόδοση του μοτέρ είναι 337 ίπποι με 565 Nm ροπή ή 465 ίπποι με 860 Nm ροπή στην έκδοση GT. Διάφορες επιλογές δίνονται και στο κομμάτι της μετάδοσης αφού ο πελάτης μπορεί να διαλέξει πισωκίνητη ή τετρακίνητη Mustang Mach-E. Ο τομέας που ξεχωρίζει όμως το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford, είναι αυτός της φόρτισης.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μάρκας, οι μπαταρίες μπορούν να αντλήσουν ενέργεια για 93 χιλιόμετρα μέσα σε 10 μόλις λεπτά, αν υπάρχει ο απαραίτητος ταχυφορτιστής, ενώ για να φτάσει στο 80%, 38 λεπτά είναι αρκετά. Από τη Ford προσφέρεται και ένα ακόμη WallBox που χαρίζει 62 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μια ώρα φόρτισης. Στα λοιπά χαρακτηριστικά του Ford Mustang Mach-E, σημειώστε ότι έχει μεγάλους χώρους στο εσωτερικό, πορτμπαγκάζ 402 λίτρων και ηχοσύστημα από την B&O. Προτεραιότητα δόθηκε και στην οδηγική ευχαρίστηση, με τη μάρκα να λέει ότι έχει δουλέψει πολύ πάνω στα δυναμικά χαρακτηριστικά της, ώστε να έχει τον παραδοσιακά συμμετοχικό χαρακτήρα των Ford αλλά και να υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο το όνομα Mustang που τη συνοδεύει.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X