ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνετη νίκη στην ανάβαση Πισσουρίου για τον Γιάννη Καπετάνιο

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διοργάνωσε την ανάβαση Πισσουρίου, αγώνας ο οποίος μπορεί να μην προσμετρούσε σε πρωτάθλημα, όμως προσέλκυσε 25 οδηγούς διψασμένους για δράση. Στην πολύ γρήγορη διαδρομή μήκους 2,5 χιλιομέτρων μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τελευταίος πρωταθλητής αναβάσεων (2021), ο Γιάννης Καπετάνιος με Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Από την δοκιμαστική διαδρομή ο Καπετάνιος έδειξε τις προθέσεις του για τον αγώνα αφού είχε τον ταχύτερο χρόνο, Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ήταν και πάλι ο ταχύτερος, (01:16.64) ενώ στη δεύτερη έγραψε το εμφαντικό 01:12.28, χρόνος ο οποίος του χάρισε τη νίκη στην αναμέτρηση και παράλληλα κέρδισε και την RCE2. Κοντινότερος του αντίπαλος ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου με το Psaltis Autoparts TALEX, ο οποίος όμως ήταν πέραν των τριών δευτερολέπτων πιο αργός, σημειώνοντας έτσι τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας (01:15.67) κερδίζοντας και την κατηγορία RCK1.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον αγώνα (01:16.89) έγραψαν οι Deniz Denner/Omer Topcu με Mitsubishi Lancer Evo VI, πλήρωμα που ήταν δεύτερο στην RCE2. Πίσω τους ο Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με Mitsubishi Lancer Evo III, καθώς πέτυχε τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:18.19). Η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα ήταν ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους. Ο νεαρός έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα ανάβασης και στο μπάκετ του SPEED CAR EXTREAM ξεχώρισε με την απόδοση του. Το 01:18.25 τον έφερε στην πέμπτη θέση και δεύτερο στην κατηγορία RCK1. Ο Γιώργος Γεωργίου με SEMO BRAVO SPORT ήταν επίσης αρκετά γρήγορος έχοντας τον έκτο καλύτερο χρόνο που ήταν 01:19.46, ενώ τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία RCK1.

1ος Γιάννης Καπετάνιος ανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oil giannis kapetanios

Έβδομος ταχύτερος ήταν ο Φώτος Φωτιάδης με Mitsubishi Lancer Evo III (01:21.21), κερδίζοντας παράλληλα και την RCS2. Μετά από 9 χρόνια ο Κύρος Γεωργίου αγωνίστηκε σε αγώνα ανάβασης με ένα SEMO BRAVO SPORT. Ο Γεωργίου σημείωσε τον καλύτερο του χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή (01:22/30), όντας όγδοος γενικής και τέταρτος στην RCK1. Ο Αργύρης Μπέλου με Toyota Crolla GT4 είχε τον ένατο χρόνο (01:23.29) που τον έφερε τέταρτο στην RCE2.

Τον 10o καλύτερο χρόνο της μέρας έγραψε ο Χρίστος Πολυκάρπου με το Psaltis Autoparts BMW E36 M3 που ήταν 01:23.38, ενώ παραλληλία τερμάτισε δεύτερος στην RCS2. 11η θέση και τρίτοι στην RCS2 οι Δημήτρης Λάμπρου/Άλεξ Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo II, με τον Αβραάμ Αβραάμ να ακολουθεί στην 12η με το Psaltis Autoparts Nissan Pulsar κερδίζοντας και την κατηγορία RCE1.

Στην 13η θέση ακολούθησε ο Κυριάκος Κουδούνιας (Renault Clio), ο οποίος ήταν δεύτερος στην ίδια κατηγορία, με τον Στέλιο Κυθρεώτη πίσω από το τιμόνι του SKF Honda Civic να τερματίσει 14ος, κερδίζοντας την RCS1. Ο Γιώργος Πικκής με Ford Escort MKII τερμάτισε στην 15η θέση και δεύτερος στην RCS1 και ο Γιάννης Χριστοφή (Mitsubishi Colt EVO) έμεινε 16ος και πέμπτος στην RCE2.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ανάβαση Πισσουρίου psaltis autoparts eneos motor oil 2022

Στην 17η θέση ολοκλήρωσε ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis Autoparts VW GOLF GTI, ο οποίος ήταν και τρίτος στην RCS1, με τους Ευτύχιο Τρύφωνος/Νικόλα Ψύλλο (Mitsubishi Lancer Evo VII) να γράφουν τον 18o χρόνο αγωνιζόμενοι μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή έτρεξε και ο Χρίστος Πεγιάζης (SKF Mitsubishi Lancer Evo VIII) σημειώνοντας τον 19o χρόνο, με τον Ιωάννη Αυγουστή να ακολουθεί με το ENEOS Suzuki Ignis.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία ανάλλακτών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση