ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μάγκικη νίκη με εννιά παίκτες! (vid-pics)

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Αν και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννιά παίκτες κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να κρατήσει το 2-1 μέχρι τέλους και θα πάει στο «Καμπ Νου» για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa Del Rey.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 25ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Αντουρίθ μετά από σέντρα ακριβείας του Ραούλ Γκαρσία. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι  πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 28’ με ένα δυνατό σουτ του Γουίλιαμς μέσα από την περιοχή. Στο 44ο λεπτό η Μπαρτσελόνα «άγγιξε» το γκολ όμως το σουτ του Νεϊμάρ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι μετά την παρεμβολή του Ιραϊθόθ.  Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο τερμάτων.

Όπως ήταν φυσιολογικό η Μπαρτσελόνα έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, κάτι το οποίο πέτυχε στο 52ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιραϊθόθ πριν περάσει τη γραμμή τέρματος. Στο 74’ η Μπιλμπάο έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινή ο Ραούλ Γκαρθία. Η Μπαρτσελόνα αύξησε την πίεση στα εναπομείναντα λεπτά κάτι που απέφερε και δεύτερη κόκκινη για τους γηπεδούχους. Στο 81’ ο Ιτουράσπε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα που έκανε πάνω στο Νεϊμάρ, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η Μπάρτσα έψαξε με μανία το γκολ τις ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά όμως η Μπιλμπάο άντεξε στην πίεση και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Μπόβεδα, Ετσεΐτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Ιτουράσπε, Ραούλ Γκαρθία, Ινιάκι Γουίλιαμς (83’ Ελουστόντο), Σαμπορίτ (68’ Μουνιαίν), Αντούριθ (78’ Εράσο).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Κόκκινες κάρτες: Ραούλ Γκαρθία (74’), Ιτουράσπε (81’).

 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση