ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Champions League: Αδύνατη η ΑΕΚ, στο 50-50 για ΑΠΟΕΛ

Τα δεδομένα για τους υποψήφιους πρωταθλητές

Κούρσα για δυο το πρωτάθλημα μας πλέον καθώς ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ έχουν μπροστά τους 180 λεπτά για να παλέψουν και να σηκώσουν το τρόπαιο ψηλά στον ουρανό. Μάλιστα οι πιθανότητες να πάμε σε τελικό πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι του ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ είναι πέρα για πέρα ορατές. Η συζήτηση όμως δειλά δειλά πηγαίνει και στην επόμενη μέρα και την προσπάθεια του πρωταθλητή μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Το μονοπάτι του πρωταθλητή

Η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απ’ τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Αν οποιαδήποτε στιγμή αποκλειστεί απ’ το Champions League, συνεχίζει την προσπάθεια της στο Europa League κερδίζοντας κι ένα γύρο, ενώ αν αποκλειστεί και από εκεί στο Conference League κερδίζοντας και πάλι ένα γύρο. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής μας θα δώσει τρία παιχνίδια προκριματικών (ανεξαρτήτως διοργάνωσης). Αν δεν πάρει ούτε και μια πρόκριση τότε δεν θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Αν πάλι εξασφαλίσει μια πρόκριση τότε κλειδώνει ομίλους του Conference League. Δυο προκρίσεις τον βάζουν στο Europa League και τρεις στο Champions League.

Δυνατός ή αδύνατος στο Champions League

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα ο πρωταθλητής μας ξεκινά απ’ το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Επί τούτου και με μια πρόκριση να κλειδώνει συμμετοχή σε Ευρωπαϊκούς ομίλους, έχει ιδιαίτερη σημασία αν μια ομάδα θα είναι στους δυνατούς ή τους αδύνατους στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 ή 19 του Ιούνη (αναμένουμε την UEFA να κλειδώσει την ημερομηνία). 

Το αν θα βρεθείς στους δυνατούς ή τους αδύνατους καθορίζεται απ’ την Ευρωπαϊκή βαθμολογία πενταετίας που διατηρούν όλες οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα. Αν πρωταθλητής είναι το ΑΠΟΕΛ τότε θα έχει μαζί του, τους 14.500 βαθμούς, ενώ αν είναι η ΑΕΚ θα έχει τους 8000 που μάζεψε τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Στην περίπτωση της ΑΕΚ και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, τότε είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στους αδύναμους, καθώς στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχει την 13η υψηλότερη βαθμολογία από τις 24 ομάδες.

Απ’ την άλλη για το ΑΠΟΕΛ τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά. Με 14.500 δεν έχει κλειδωμένη θέση στους δυνατούς αλλά είναι κοντά. Κι αυτό γιατί ανάμεσα στις 24 ομάδες το ΑΠΟΕΛ έχει την πιθανότητα να βρεθεί απ’ την 10η μέχρι την 14η θέση. Οι πρωταθλητές 4 χωρών θα κρίνουν την μοίρα της ομάδας του Σα Πίντο (εάν κι εφόσον κατακτήσει το πρωτάθλημα).

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα οι πέντε χώρες είναι Κροατία, Δανία, Ελλάδα και Πολωνία. Από αυτές το ΑΠΟΕΛ θέλει τουλάχιστον 2 πρωταθλητές να έχουν χαμηλότερη του βαθμολογία. 

Πιο κάτω παρουσιάζουμε τα τέσσερα πρωταθλήματα τα βαθμολογικά δεδομένα και πως επηρεάζουν το ΑΠΟΕΛ

Κροατία

Το πρωτάθλημα διεκδικούν δυο ομάδες. Ριέκα (12000 ευρωπαϊκούς βαθμούς) και Δινάμο Ζάγκρεμπ (50000). Απομένουν 5 παιχνίδια και η βαθμολογία είναι: 

Ριέκα 71

Δινάμο Ζάγκρεμπ 69

Σε αυτή την περίπτωση το ΑΠΟΕΛ θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Ριέκα που έχει χαμηλότερη Ευρωπαϊκή βαθμολογία

Δανία

Μαθηματικά τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες κατάκτησης του τίτλου. Μπρόνμπι (7000), Μίντιλαν (25500), Κοπεγχάγη (51500) και Νόρτζελαντ (6290). Απομένουν 6 παιχνίδια και η βαθμολογία είναι: 

Μπρόνμπι 55

Μίντιλαντ 52

Κοπεγχάγη 49

Νόρτζελαντ 46

Οι Γαλαζοκίτρινοι θέλουν να κατακτήσει το πρωτάθλημα μια εκ των Μπρόνμπι ή Νόρτζελαντ

Πολωνία

Το προβάδισμα για κατάκτηση του τίτλου έχει η Γιαγκελόνια (5075) όμως από κοντά είναι η Σλασκ (5075), Λεχ Πόζναν (19000), η Γκόρνικ (5075), ενώ μαθηματικές ελπίδες έχει η Λέγκια (18000), Πογκόν (5075) και η Ρακόφ (8000). Απομένουν άλλες τέσσερις αγωνιστικές και η βαθμολογία είναι: 

Γιαγκελόνια 55

Σλασκ 51

Λεχ Ποζναν 51

Γκόρνικ 48

Λέγκια 47

Πογκον 47

Ρακόφ 46

Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Σα Πίντο δεν θέλει να δει πρωταθλήτρια την Λεχ Πόζναν ή την Λέγκια.

Ελλάδα

Τέλος είναι η Σούπερ Λιγκ στην οποία η μάχη έχει πάρει φωτιά. Τέσσερις ομάδες παλεύουν για το πρωτάθλημα και είναι ΑΕΚ (10000), Παναθηναϊκός (6025), ΠΑΟΚ (37000) και Ολυμπιακός (41000). Για τις δυο πρώτες απομένουν 4 παιχνίδια, ενώ για τις άλλες δυο 5 και η βαθμολογία είναι:

ΑΕΚ 72 

Παναθηναϊκός 71

ΠΑΟΚ 67

Ολυμπιακός 66

Το ΑΠΟΕΛ επιθυμεί κατάκτηση του τίτλου από ΑΕΚ ή Παναθηναϊκού καθώς υπερτερεί στην Ευρωπαϊκή βαθμολογία πενταετίας. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση