ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «ΑΕΛ είσαι εσύ»

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δεν πέρασε μια εβδομάδα που ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ στη ραδιοφωνική εκπομπή μας αποκάλυψε ότι το κλειστό γήπεδο «Νίκος Σολομωνίδης» βρίσκεται υπό τη διαδικασία βελτιωτικών έργων. Μάλιστα ο Παντελής Χριστοδούλου αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί 20 χιλιάδες ευρώ εκθειάζοντας τις προσπάθειες που κάνει το μέλος του σωματείου Κώστας Κωνσταντίνου για να μπορέσει έτσι το γήπεδο ν’ αποκτήσει την πολυπόθητη πια άδεια.

Ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ προς το τιμή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους, η εντολή του οποίου ήταν ξεκάθαρη ως προς τη χρήση των λεφτών που προέκυψαν μέσα από το πρόγραμμα «ΑΕΛ είσαι εσύ». Όλα τα λεφτά θα πάνε για τα βελτιωτικά έργα στο κλειστό, ούτως ώστε όλα τα τμήματα να μπορούν να επιστρέψουν στη φυσική τους έδρα νομότυπα.

Τι είναι αυτό το πρόγραμμα που τόσο τέθηκε υπό αμφισβήτηση από πολλούς Αελίστες; Για να γνωρίζεις,  πολλοί είναι αυτοί που αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν 10 (!!)  ευρώ ετησίως και δεν έχουν κανένα δισταγμό να τσακωθούν επί τούτου, με τα παιδιά που πουλάνε εισιτήρια στην μπουτίκ. Πολλοί όπως συνηθίζεται στην «κίτρινη φυλή» κατηγόρησαν τον Σοφοκλέους ότι καταχράται τα χρήματα για να κλείσει τρύπες του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Πλέον όμως αποδειγμένα το εν λόγω πρωτοποριακό ( το έχουν πια μιμηθεί και άλλες ομάδες του νησιού) για τα κυπριακά δεδομένα, πρόγραμμα αποτελεί πηγή εσόδων για το σωματείο και τα τμήματα του. Γιατί μπορεί φέτος το μεγαλύτερο ποσό να διοχετεύτηκε για το κλειστό, από του χρόνου όμως τα λεφτά θα πηγαίνουν σε όλα τα τμήματα και την ενίσχυση τους.

Για να καταλάβει κανείς την περσινή σεζόν η ΑΕΛ εξασφάλισε ένα ποσό της τάξης των 24 χιλιάδων ευρώ αφού μόλις 2400 άτομα εγγράφηκαν. Φέτος όμως ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά αφού το ποσό έφτασε στις 40 χιλιάδες ευρώ, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου όπως γράψαμε δαπανήθηκε για το λειτουργικά ή κατασκευαστικά έργα που γίνονται στο γήπεδο.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα όπως μας έχουν εξηγήσει, δημιουργεί για το σωματείο μια διαφορετική δυναμική γιατί ακριβώς αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις που γίνονται με τον όποιο χορηγό ή ακόμη και τραπεζικό οργανισμό.

Είναι δηλαδή διαφορετικό να παρουσιάζεις στον χορηγό μια δυναμική με 4000 κόσμο από πίσω σου και διαφορετικό να λες στον όποιο επενδυτή ότι έχουμε 1500 οπαδούς.

Πέραν τούτου, δεν αποκλείεται κατά το μέλλον και ανάλογα τι θα σκαρφιστούν οι «σοφοί» για την κάρτα οπαδού, η ΑΕΛ να αντισταθμίσει την κάρτα με το «ΑΕΛ είσαι εσύ» που αποτελεί τράπεζα δεδομένων. Να μπορέσει δηλαδή όπως κάνουν στην Ευρώπη όλα τα μεγάλα κλαμπ  να ελέγξει από μόνη της τους οπαδούς χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια των όποιων ανεύθυνο-υπευθύνων του τόπου.

Με αυτά και με αυτά, εκτιμάται ότι το «ΑΕΛ είσαι εσύ» αναμένεται να μεγεθυνθεί αφού η φετινή πορεία της ομάδα αναμένεται να δελεάσει ακόμη περισσότερους Αελίστες να έρθουν στο γήπεδο.

Και όποιος έχει πια ακόμη αμφιβολία που πάνε τα λεφτά, ας πάει στο Νίκος Σολομωνίδης να ρωτήσει. Αν διστάζει να δώσει 10 ευρώ ετησίως  ας πάει καλύτερα στο ντέρμπι του βόλεϊ   ΑΕΛ Απόλλωνα όταν με το καλό το γήπεδο αποκτήσει την άδεια. Λίαν συντόμως δηλαδή…  

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

Έχει ήδη καταρτιστεί μια μικρή λίστα με υποψηφίους τεχνικούς διευθυντές
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ