ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αξέχαστες εμπειρίες και οι ευχαριστίες προς την Ομοσπονδία

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες που κατέκτησαν τα Πρωταθλήματα Grassroots ΠΟΑ στις τρεις μεγαλύτερες ηλικίες 2003, 2004 και 2005 να συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά στην Ελλάδα και οι εμπειρίες που απεκόμισαν τα παιδιά αγωνιζόμενα στο εξωτερικό, είναι ανεκτίμητες.

Για τέσσερις μέρες, από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου οι ομάδες του ΑΠΟΕΛ (2003), της Αθηαίνου 1619 (2004) και της Ανόρθωσης (2005) αγωνίστηκαν στο Vermio Soccer Festival στη Νάουσα και κέρδισαν τις εντυπώσεις τόσο με την αγωνιστική όσο και με την εξωαγωνιστική τους παρουσία.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ οι προπονητές των ομάδων που αγωνίστηκαν στο τουρνουά εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Ομοσπονδία για την ευκαιρία που τους έδωσε να συμμετέχουν στη διοργάνωση και αναφέρονται στην χρησιμότητα που έχουν για τα παιδιά τέτοιες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

«Επιστρέφουμε στην Κύπρο γεμάτοι εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Τα παιδιά το χάρηκαν πάρα πολύ και μέσα από τέτοιες διοργανώσεις στο εξωτερικό, τα κέρδη που αποκομίζουμε όλοι είναι πολλά. Χαρήκαμε που κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην ηλικία μας αφού δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και με ομάδες του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε την ΚΟΠ που μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε ένα τουρνουά ψηλού επιπέδου όπως αυτό που γίνεται στη Νάουσα και ελπίζουμε ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί και στο μέλλον για να έχουν και άλλα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν», δηλώνει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Δημήτρης Κατσαρής.

«Θερμές ευχαριστίες στην ΚΟΠ που μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο τουρνουά στη Νάουσα, μέσα από το οποίο κερδίσαμε πάρα πολλά, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Αγωνιστικά, μπορούσαμε να τερματίσουμε πιο ψηλά από την 5η θέση αφού χάσαμε μόνο ένα αγώνα και αυτόν στα πέναλτι, όμως κρατάμε τα θετικά.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δώσουν αρκετούς ανταγωνιστικούς αγώνες μέσα από τους οποίους κέρδισαν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα. Πέραν του ποδοσφαίρου,  η συμβίωση των παιδιών με τα παιδιά των άλλων Ακαδημιών από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό,  βοηθά όλους να αντιληφθούν πως αντίπαλοι είναι μόνο στο γήπεδο και μπορούν να είναι φίλοι έξω από αυτό», είναι το σχόλιο του Υπευθύνου της Ακαδημίας Αθηαίνου Πάμπου Χατζηπαναγή.

«Χάσαμε στον τελικό από μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που διαθέτει από τις καλύτερες Ακαδημίες στην Ελλάδα, όμως κερδίσαμε πάρα πολλά από τη συμμετοχή μας στο τουρνουά του Vermio. Δώσαμε ανταγωνιστικούς αγώνες, μετρήσαμε δυνάμεις με ομάδες του εξωτερικού και επιστρέφουμε στην Κύπρο γεμάτοι και γεμάτοι κίνητρα και διάθεση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Είναι σημαντικό να  επενδύει κανείς στο παιδικό ποδόσφαιρο και ευχαριστούμε την ΚΟΠ που κάνει αυτό το πράγμα πράξη, δίνοντας μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε αυτό το τουρνουά», δηλώνει ο προπονητής της Ανόρθωσης Χρίστος Πασιαλλής.

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση