ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Από τη σχολή ακαδημιών Ελλάδας-Κύπρου στη Βαλένθια ο Έρικ Χάμζα

Αποτελεί μέρος των ακαδημιών των «νυχτερίδων»!

Οι σχολές ακαδημιών ποδοσφαίρου της Valencia CF σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες αποτελούν μέρος του διεθνούς δικτύου της ισπανικής ομάδας, περηφανεύονται εδώ και λίγο καιρό για την επιτυχία του δικού τους παιδιού, του Έλληνα Έρικ Χάμζα, ο οποίος επιλέχθηκε από τους Ισπανούς σκάουτερ και από την σχολή στη Σύρο, πλέον αποτελεί μέρος των ακαδημιών των «νυχτερίδων»!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Valencia CF στη Σύρο. Εκεί, διδάχθηκε τη μεθοδολογία της ισπανικής ομάδας, την οποία ακολουθούν όλα τα κλιμάκια παγκοσμίως. Ξεχώρισε μέσα από τη διαδικασία παρακολούθησης και το ελίτ πρόγραμμα της ακαδημίας, με τους Ισπανούς να τον καλούν πρόσφατα να ενσωματωθεί στη Ciutat Esportiva de Paterna, εκεί όπου διαμένει, προπονείται και πηγαίνει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ταλέντα της ακαδημίας της Βαλένθια.

Ο Γιώργος Τόλιας, Διευθυντής του Διεθνούς Τμήματος της Ακαδημίας της Βαλένθια σε Ελλάδα και Κύπρο, τόνισε: «Για εμάς, ο Έρικ αποτελεί σημείο αναφοράς. Μεγάλωσε, ακολουθώντας τη μεθοδολογία της ακαδημίας της Βαλένθια και σε ηλικία 12 ετών μπήκε στο ελίτ πρόγραμμα της ακαδημίας που εν τέλει τον οδήγησε στη Βαλένθια. Αν και είχε ενδιαφέρον από ελληνικούς συλλόγους ο Έρικ επέλεξε να εκπληρώσει το όνειρό του και να πάει στην Βαλένθια».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ακαδημίας της Βαλένθια στην Κύπρο, κ. Χαράλαμπος Σπύρου, δήλωσε: «Η πορεία του Έρικ αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι οι Ισπανοί παρακολουθούν στενά την Ελλάδα και την Κύπρο και το ελίτ πρόγραμμά μας. Τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτό, λαμβάνουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, αρκεί να δουλεύουν σκληρά».

Ο Έρικ Χάμζα, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Βαλένθια, είπε: «Από επτά χρονών ερωτεύτηκα τη Βαλένθια και πάντα ήθελα να παίξω σε αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του ιστορικού συλλόγου, που έχει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ευρώπη».

«Ο Έρικ είναι μια ιστορία επιτυχίας, γιατί είναι στο διεθνές μας πρόγραμμα εδώ και έξι χρόνια. Τον παρακολουθούμε για αρκετές σεζόν και είναι μια ανταμοιβή για τη δουλειά που κάνουμε», είπε από την πλευρά του ο Ραμόν Μομπό, τεχνικός διευθυντής του Διεθνούς τμήματος της Ακαδημίας της Βαλένθια.

Η κυπριακή ακαδημία

Στη χώρα μας, η Valencia CF Soccer Academy Cyprus δραστηριοποιείται με κλιμάκια σε Στρόβολο και Λατσιά, και απευθύνεται σ’ αυτή τη σεζόν, σε αγόρια και κορίτσια γεννημένα μεταξύ 2009 και 2017.

Τεχνικός διευθυντής της Valencia CF Soccer Academy Cyprus είναι ο κ. Στέλιος Οκκαρίδης, ο οποίος έχει υπό την επίβλεψη του δέκα προπονητές και δύο προπονητές τερματοφυλάκων, με την προπονητική μεθοδολογία στην Κύπρο (και σε όλες τις σχολές παγκοσμίως) να καταστρώνεται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των ανθρώπων της ισπανικής ομάδας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά μεταξύ άλλων Ελλάδα και Κύπρο, για παρακολούθηση των νεαρών ταλέντων και εκπαίδευση των προπονητών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ακαδημία στην Κύπρο, στο email cyprus@valenciacfsee.com, τηλεφωνικά στο 7000 8815 ή στη σελίδα @Valenciacfcyprus στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση