ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από την σημαία, στις συλλήψεις: Μάτια «14» στα κατεχόμενα

Τι να προσέξετε για να είστε ασφαλείς

Ανάστατη είναι η κυπριακή κοινωνία, μετά την αψυχολόγητη ενέργεια του 16χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος έκλεψε την τουρκική σημαία από ιστό στο δημοτικό σχολείο Λύσης. Αναβρασμός επικρατεί και στα κατεχόμενα, όπως φαίνεται, καθώς μόλις μερικές μέρες μετά, οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν δύο Ελληνοκύπριες, μητέρα και κόρη σε επίσκεψή τους στην κατεχόμενη Μόρφου.

Σύμφωνα με τις «αρχές» του ψευδοκράτους, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν επειδή φωτογράφιζαν και βιντεογραφούσαν σε στρατιωτική περιοχή.

Μιλώντας χθες στο ΚΥΠΕ ο Τ/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν είχε πει ότι η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή το 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Το περιστατικό των παράνομων συλλήψεων ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη διάθεσης για αντίποινα εκ μέρους των κατεχομένων, με τους Ε/κ επισκέπτες να οφείλουν να έχουν τα μάτια τους «14».

Πέντε σημαντικά σημεία:

Προσοχή στα όρια ταχύτητας

Προσοχή στις περιοχές όπου επιλέγετε να φωτογραφίσετε ή να βιντεογραφήσετε

Ενημερωθείτε και αποφεύγετε να πλησιάζετε σε στρατιωτικές περιοχές

Τηρείτε αποστάσεις ασφαλείας από σημεία όπου βρίσκονται σημαίες της Τουρκίας ή του ψευδοκράτους.

Φροντίστε να διαθέτετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, κατά την διέλευση από τα οδοφράγματα 

Καταδικάζει ο Δήμος Μόρφου

Ο Δήμος Μόρφου «καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και εντελώς απρόκλητη και αναίτια σύλληψη δύο συμπολιτισσών μας, οι οποίες μετέβησαν χθες στην κατεχόμενη Μόρφου για να δουν το σπίτι που δικαιωματικά τους ανήκει και όχι απλά το σπίτι που διέμεναν πριν την εισβολή, όπως εκ παραδρομής προφανώς αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα».

Σε ανακοίνωση, ο Δήμος Μόρφου αναφέρει ότι «το κατοχικό καθεστώς για άλλη μια φορά προχωρά σε μια απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία με στόχο ίσως να υποσκάψει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών».

«Ευελπιστούμε ότι το απαράδεκτο αυτό περιστατικό θα λάβει αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατόν και οι δύο συμπολίτισσές μας, θα επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια που διαμένουν προσωρινά μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας», σημειώνει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση