ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λεμεσός: Ρίψη μολότοφ σε τράπεζα - Χειροπέδες σε 23χρονο

Τον «έκαψε» επιστημονική μαρτυρία

24news team

Χειροπέδες σε 23χρονο πέρασαν οι Αρχές σχετικά για την ρίψη μολότοφ που σημειώθηκε στις 13.12.2020 σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας. Η σύλληψη του 23χρονου προέκυψε μετά από επιστημονική μαρτυρία,

Θυμίζουμε πως για την έκρηξη βόμβας σε υποστατικό της Cyta στην περιοχή Αγίας Φύλας η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για ένα 27χρονο ΣΥΟΠ και για ένα 32χρονο.

Τα γεγονότα

Στόχος βομβιστών έγινε το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου υποστατικό της ΑΤΗΚ στην περιοχή Αγίας Φύλα, ενώ ακολούθησε ρίψη μολότοφ σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας της περιοχής καθώς και απόπειρα εμπρησμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην είσοδο του τηλεπικοινωνιακού κέντρου. Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος.

Όπως εκτιμάται, δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα που αμέσως μετά την έκρηξη βόμβας, έριξαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Λίγη ώρα αργότερα, επιχείρησαν να κάψουν με μολότοφ, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση