ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρε τι βρίσκεις στη Μάλτα…

Ο Μαίντεβατς αποδεικνύεται προσθήκη ουσίας

Είναι η πιο παράξενη ομάδα τα τελευταία, καλά πάντα ήταν αλλά λέμε τώρα, χρόνια η ΑΕΛ αφού ζει σε δυο διαφορετικούς κόσμους σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτό του τι κάνει η ομάδα μέσα στο γήπεδο και αυτό της εγκατάλειψης που βιώνεις αν συζητάς με τους οπαδούς της και όχι μόνο.

Σαφώς το ένα επηρεάζει το άλλο, σε σχέση με το μπάτζετ που είναι χαμηλό, όπως «πενία τέχνας κατεργάζεται» και ο Κέρκες το έχει αποδείξει με αρκετές από τις επιλογές του. Μια από αυτές, είναι και η πλέον αθόρυβη κίνηση του Γενάρη με τον Αντρίγια Μαίντεβατς.

Μες τα σημεία και τα τέρατα που ακούγονταν για το ρόστερ της ΑΕΛ το Γενάρη και πόσο θα έφευγαν, μας προέκυψε η έλευση ενός 22χρονου Σέρβου που έπαιζε κάπου στη Μάλτα. Όταν πρωτοακούστηκε όλοι θέλαμε google για να βρούμε τι είναι αυτός και το Μπαλζάν Μάλτας δεν το λες και παράσημο στο βιογραφικό. Εδώ όμως έρχεται να κολλήσει ο Ντούσαν Κέρκες.

Ο κόουτς έχει τις επαφές του για την αγορά των Βαλκανίων και πάντα πριν πάρει παίκτη σηκώνει το τηλέφωνο να ρωτήσει διάφορα. Άκουσε για αυτόν όσα ήθελε και αφού ήταν επιλογή χαμηλού οικονομικού ρίσκου τον έφερε.

Στη Μάλτα έπαιζε από πέρσι και μέτρησε μια εμπλοκή σε γκολ ανά 88 λεπτά στο πρωτάθλημα. Φέτος στο πρώτο μισό το έριξε στα 68, συνολικά 21 γκολ και 9 ασσίστ σε 23 συμμετοχές στη μαλτέζικη πρέμιερ λιγκ.

Μέχρι τώρα στην ΑΕΛ έπαιξε σε πέντε αγώνες και σκόραρε 3 φορές, στα 81 λεπτά το στατιστικό που συζητάμε. Όχι άσχημα αν αναλογιστεί κανείς πως τα γκολ του «κλείδωσαν» την εξάδα. Δεν πάμε πιο πίσω στην καριέρα του γιατί ήταν πολύ μικρός και δεν είχε μεγάλο ρόλο σε ομάδες. Ως ταλέντο ξεχώριζε, δεν του βγήκε στην πορεία και βρέθηκε στη Μάλτα για να πατήσει γερά και να πάρει φόρα. Φαίνεται να του βγήκε και τώρα δοκιμάζει στην ΑΕΛ όπου ήρθε δανεικός αλλά αν συνεχίσει έτσι οι προοπτικές να μείνει είναι καλές. Τη θεωρούν καλή επιλογή τη Λεμεσό και όσοι διαχειρίζονται την καριέρα του.

Μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς φορ που πέρασαν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, σου ‘ρχονται οι Ράζιακ, Νιάνγκ, Ουέλιγκτον, το Βενεζουελάνο Χάιμε Μορένο που ανάθεμα και αν τους είδαμε ποτέ να πανηγυρίζουν γκολ με τη «γαλαζοκίτρινη» και αναρωτιέσαι. Σου βγήκε ο «Κουμπάρος» Βοού, που δεν τον υπολόγιζες κιόλας, και σίγουρα ο Πολωνός Πίεχ που όταν ήρθε η ομάδα ήταν στα τάρταρα και βοήθησε να σωθεί η χρονιά με τα γκολ του. Επί Κέρκες τεχνικού διευθυντή ήρθε κι αυτός. Α κι ο Μαέ επίσης.

Μεγάλη υπόθεση να έχεις κάποιον που έστω κάποιες αγορές τις ξέρει καλά και σου βρίσκει επιλογές που σου καλύπτουν τις τρύπες με το μπάτζετ που έχεις. Ο Μαίντεβατς αποδεικνύει αυτό ακριβώς μέχρι τώρα και καλά να είναι το παιδί να συνεχίσει έτσι.

Υ.Γ.: Σε πρόλαβα αναγνώστη. Ο Ορλάντο Σα ήταν ο κορυφαίος χωρίς συζήτηση. Όμως είναι άδικο να βάλεις τον Σα στην κουβέντα της σύγκρισης. Τέτοιους μακάρι να μπορούσε να φέρνει η ΑΕΛ, και οι άλλες ομάδες, συνέχεια να τους βλέπαμε να ξεδιψάμε μπάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

ΑΕΛ: Σήκωσαν μανίκια

Έχει ήδη καταρτιστεί μια μικρή λίστα με υποψηφίους τεχνικούς διευθυντές
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ