

Πέτρος Παπαγιώργης
Δεν κατάφερε σήμερα να κερδίσει η Ομόνοια την ΑΕΠάφος στον αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έμεινε στο 1-1 αφήνοντας άλλους δυο πολύτιμους βαθμούς, προβληματίζοντας ξανά με την εμφάνιση της.
Η Ομόνοια αντέδρασε στο γκολ και προσπάθησε έντονα να ισοφαρίσει. Τελικά τα κατάφερε στο 57’ με το αυτογκόλ του Μιχαήλ σε σέντρα του Λέτζιακς. Στο 15’ ο Βαλακάρι έβγαλε σέντρα στον Σεμέδο ο οποίος τελείωσε τη φάση με ωραίο πλασέ.
Το γκολ της ισοφάρισης ήλθε σε εκείνο το διάστημα που η Ομόνοια άσκησε ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο. Εστω και από αντίπαλο πόδι.
Κράτησε μεν τη μπάλα η Ομόνοια, (57 τοις εκατόν το ποσοστό), και κυνήγησε με πάθος τη νίκη, αλλά για μια ακόμη φορά υστέρησε πολύ δημιουργικά. Την πρώτη κλασική ευκαιρία, (είχε 6 τελικές με 2 μόλις στο στόχο), τη βρήκε στο 88’ σε κεφαλιά του Κακουλλή που απέκρουσε με υπερένταση ο Ρούτκο. Όπως και στο ματς με τη Δόξα το τριφύλλι εγκλωβιζόταν στον άξονα από τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων και δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνο.
Η ομάδα κατά κανόνα προσπαθεί να κάνει ρήγματα στην αντίπαλη ομάδα με το να κλίνουν οι παίκτες προς τα μέσα, πράγμα που σε αυτήν την περίπτωση δεν δημιουργεί αυτό για το οποίο συνήθως ζητούν οι προπονητές αυτό το πράγμα –την υπέρ της ομάδας που το εφαρμόζει υπεραριθμία στον άξονα- αλλά (δημιουργεί) συνωστισμό στο χώρο και τείχος αντιπάλων αφού οι παίκτες μαρκάρονται στενά με βοήθειες και εξουδετερώνονται. Οταν εκδηλώνει για παράδειγμα κίνηση ο Λοίζος Λοΐζου έχει συνήθως μπροστά του ένα …δάσος πόδια.
Από τα άκρα η Ομόνοια βγαίνει σπανίως –ειδικά τώρα που όλοι έχουν μάθει πώς να κλείνουν το Γιαν Λέτζιακς- και δεν υπάρχει καθόλου πλάτος στην ομάδα. Η ομάδα όταν επιτίθεται δεν …ανοίγει σαν βεντάλια, έτσι ώστε να δημιουργεί πρόβλημα και να κάνει τον αντίπαλο να …τρέχει και να μην προλαβαίνει. Σε αυτό το γεγονός συντείνει και η διάταξη 4-4-2, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
Η Ομόνοια δυσκολεύει εαυτήν και γίνεται εύκολη λεία για τον αντίπαλο. Και κυρίως μειώνει η ίδια τις δυνατότητες της.
Η Ομόνοια έπαιξε ως εξής: Ο Φαμπιάνο ήταν στο τέρμα. δίδυμο στο κέντρο της άμυνας Γιούστε και Χούμποτσαν Στα άκρα Λέτσιακς και Σέχου. Στο χώρο του κέντρου οι Μπασιρού και Νικόλας Παναγιώτου ενώ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Ζαχαρίου (αριστερά) και Λοϊζου (δεξιά). Ο Ατιεμγουέν στη γραμμή κρούσης με το Τσέποβιτς αλλά ένιοτε και πίσω από αυτόν. Στο 46’ ο Κακουλλής άλλαξε τον Αντιεμγουέν. Στο 73’ ο Τζιωνής άλλαξε τον Ζαχαρίου Στο 79' ο Παπουλής άλλαξε τον Τσέποβιτς.
Διατέθηκαν 6383 εισιτήρια.