ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βομβιστική επίθεση σε δημοτικό: «Ήταν ήρεμη η κατάσταση...»

Ψάχνουν τους δράστες

ΚΥΠΕ

Καταδικαστέα η εγκληματική ενέργεια εναντίον του δημοτικού σχολείου Ζακακίου λέει ο Σύνδεσμος Γονέων, την ώρα που οι εξετάσεις των αστυνομικών ανακριτών συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα κίνητρα των δραστών, οι οποίοι τοποθέτησαν δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς, με μόνο τον ένα να εκρήγνυται.

«Καταδικάζουμε την οποιανδήποτε εγκληματική ενέργεια και είναι λυπηρό να έρχεσαι το πρωί στο σχολείο, να παίζει το κουδούνι και να μην βλέπεις τα μωρά να μπαίνουν στην τάξη», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν γνωρίζει κανένας τον λόγο για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σχολείο, ούτε εάν σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες των γονέων για τα νέα περιοριστικά μέτρα στα δημοτικά σχολεία.


Σενάριο διπλής δολοφονίας: Αυτόν καταζητεί η Αστυνομία


«Δεν είχαμε οποιοδήποτε θέμα εμείς τις τελευταίες μέρες, ήταν ήρεμη η κατάσταση στο σχολείο μας», ανέφερε και απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο.

Όπως, εξάλλου, δήλωσε στη σκηνή ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, «σήμερα τα ξημερώματα κατά η ώρα 1.30 σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας του δημοτικού σχολείου Ζακακίου».

«Στη σκηνή αφίχθηκαν μέλη της Αστυνομίας όπου την απέκλεισαν και διενήργησαν διάφορες εξετάσεις», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όπως διαφάνηκε, η έκρηξη οφειλόταν σε μεταλλικό κυλινδρικό εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας».

Από την έκρηξη, συνέχισε, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, τόσο στην αίθουσα όσο και σε παράθυρα εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε και δεύτερο μεταλλικό κυλινδρικό αντικείμενο, το οποίο όπως φαίνεται πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη και αναμένεται πως, μέσα από τις επιστημονικές εξετάσεις, θα δώσει κάποιες απαντήσεις για τα στοιχεία των δραστών.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που εξερράγη, ο κ. Βασιλείου απάντησε πως «φαίνεται ότι το κυλινδρικό αντικείμενο είναι μεγάλο, αλλά δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ζημιές που μπορούσε να προκαλέσει αν τελικά κατάφερνε να εκραγεί αυτός ο μηχανισμός».

Οι εξετάσεις, υπέδειξε, βρίσκονται στα αρχικά στάδια, θα εξεταστούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, αξιολογούνται μαρτυρίες από γείτονες και περιοίκους και θα γίνουν οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση