ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόπειρα Αγ. Νάπα: Αναζητείται κι άλλο πρόσωπο – Το μπέρδεμα με το όπλο

Συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας

Μετά και την σύλληψη του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, η Αστυνομία στρέφει την προσοχή της στο να βρει κίνητρα που υπήρχαν πίσω από την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και στην εντοπισμό τουλάχιστον ακόμη ενός προσώπου, που φέρεται να διευθέτησε την παράδοση όπλων στον 38χρονο που άνοιξε πυρ σε υποστατικό.

Θυμίζουμε ότι υπό κράτηση τελεί και 38χρονος Ελληνοκύπριος από την Πάφο, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη. 

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο την Παρασκευή (21/2) όταν παρουσιάστηκε ο «Μαμ» για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης, η αστυνομία κατέχει μαρτυρία που τον «δείχνει» ως εγκέφαλο της υπόθεσης, αφού φέρεται να ήταν αυτός που έδινε οδηγίες και πληροφορίες στον 38χρονο που συνελήφθη ως δράστης της απόπειρας, για τον επιχειρηματία - στόχο.

Μάλιστα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανάφερε ότι ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του στόχου καθ' υπόδειξη του Μαμαλικόπουλου.

Τα όπλα

Επίσης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Μαμαλικόπουλος φέρεται να ήταν αυτός που εξασφάλισε δύο όπλα στον 38χρονο εκ των οποίων το ένα ήταν αυτό που διαπράχθηκε η απόπειρα και το άλλο εντοπίστηκε στις 20.2.2020 σε ανοιχτό χώρο στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για έφορτο πιστόλι.

Ωστόσο, η Αστυνομία πιστεύει ότι άλλο πρόσωπο διευθέτησε την παράδοση. 

Πάντως, να ξεκαθαρίσουμε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου, ήταν τσέχικο αυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου Μ58 και όχι καλάσνικοφ. Η αρχική σύγχυση που παρατηρήθηκε και γίνονταν αναφορές ότι ο 38χρονος δράστης πυροβόλησε με καλάσνικοφ είναι γιατί και για τα δύο όπλα χρησιμοποιούνται τα ίδια φυσίγγια δηλαδή 7.62 χιλιοστών, όπως αυτά που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος.

Να σημειωθεί ότι στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα, έγινε βαλλιστική εξέταση και δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε ξανά, σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα αρχείου

Τα νέα σημεία για τα rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς ...
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ