ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρήγμα στον ΔΗΣΥ Αμμοχώστου - Καυγάς Κουκουμά - Ειρήνης μετά πραξικοπήματος

Η αθεία του ΑΚΕΛ - τα κόμματα Μητροπολιτών Ησαία-Νεόφυτου- Συγγενείς δημοτικών συμβούλων κατά γαλάζιου υποψηφίου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ - ΤΑ ΚΟΝΚΛΑΒΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΩΝ–ΣΑΛΑΜΙΝΑΙΩΝ

• Μπας και ακούγοντας ότι η σαγηνευτική Αμμόχωστος ονομάζεται και Βασιλεύουσα θα ανακηρυχτούν και αυτοί Βασιλείς και βασίλισσες της πόλης. Ανεξαρτήτως φιλοδοξιών και κομματικών προελεύσεων το θετικό μήνυμα που βγαίνει αβίαστα από το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Αμμοχωστιανών (5 συνολικά υποψήφιοι) να διεκδικήσουν το χρίσμα του Δημάρχου, είναι ότι οι Βαρωσιώτες ΑΓΑΠΟΥΝ την πόλη τους και ο καθένας από την δική του οπτική γωνία και μέθοδο θέλει να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ για ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ.

• Σε σχέση με άλλες πόλεις όπου το ενδιαφέρον περιορίζεται στην διεκδίκηση της Δημαρχίας από κάποιους συνταξιούχους του δημοσίου, που έχοντας άπλετο χρόνο και εξασφαλισμένο μέλλον επιθυμούν να βρίσκονται στο τιμόνι του κατεχόμενου δήμου τους. Προφανώς ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ρόλο παίζουν και τα δυο μεγάλα σωματεία της πόλης - ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ και ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - που πρωταγωνιστούν στα παγκύπρια πρωταθλήματα και μεταλαμπαδεύουν την αγάπη για την πόλη και στους νεότερους που δεν έζησαν την πανέμορφη Αμμόχωστο. Εξάλλου τα κονκλάβια - ιδιαίτερα των Ανορθωσιατών-επεκτείνονται και στην πολιτική με αρκετούς εξ αυτών να είναι πρωταγωνιστές κατέχοντας πολιτειακά αξιώματα και πάντα να αλληλοβοηθούνται, ενώ λιγότερο επηρεάζουν οι Σαλαμιναίοι… ενίοτε και λόγω κομματικών εξαρτήσεων.

Η ΚΛΑΙΡΗ ΧΑΤΖΗΚΑΚΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΛΤ

• Οπόταν και ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ υποψηφίων και τα προβλήματα στους γαλάζιους είναι έντονα και κυριολεκτικά παρατηρείται ΔΙΧΑΣΜΟΣ και ΡΗΞΗ ανάμεσα και σε παραδοσιακές Συναγερμικές οικογένειες, με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ (ΑΝΤΡΕΑ ΒΡΑΧΙΜΗ-μέχρι πρότινος δημοτικό σύμβουλο) για τον Δήμο Αμμοχώστου να διαφαίνεται ότι δύσκολα, θα πάρει τον Δημαρχιακό θώκο. Προφανώς και πέραν των κομματικών - πολιτικών αντιπαραθέσεων διαφαίνονται και οικογενειακές αντιπαλότητες, αφού δυο εξεχόντων δημοτικών συμβούλων του ΔΗΣΥ, στενοί συγγενείς, πυκνώνουν τις τάξεις των ντελιβεράδων της λύσης, ήτοι του VOLT. Ιδιαίτερα η υποψηφιότητα της ΚΛΑΙΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΚΟΥ προβληματίζει εντόνως την γαλάζια πολυκατοικία, αφού είναι γόνος ενός εμβληματικού Συναγερμικού- Αμμοχωστιανού, του Ανάργυρου ορθοπεδικού ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΚΑΚΟΥ.

• Όλοι οι Βαρωσιώτες και όχι μόνο γνωρίζουν τον Χατζηκακού, ο οποίος υπηρέτησε το Κοινοβούλιο δυο φορές, την πρώτη με την Προοδευτική παράταξη και την δεύτερη φορά με τον ΔΗΣΥ (εξελέγη το 1981 και παρέμεινε μέχρι τον θάνατο του 1982), ενώ ήταν εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματος της δεξιάς. Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ιατρός, που έμεινε στην ιστορία ως πραγματικός υπηρέτης του Ιπποκράτη, που δεν έπαιρνε χρήματα από ασθενείς (αμάν γιατρέ μου και αν ζούσες στην σημερινή εποχή θα σε απέβαλαν δια συνοπτικών διαδικασιών από τον ΠΙΣ) ανήκει σε οικογένεια γαλάζιων, αφού ο ξάδελφος του ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΚΟΥ είναι ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό και φυσικά την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Οπόταν, η Κλαίρη Χατζηκακού (αναισθησιολόγος στο επάγγελμα) συμπορευόμενη με τους ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤάδες του ΒΟΛΤ προκάλεσε πονοκέφαλο στην Πινδάρου, αφού αρκετοί που εκτιμούσαν τον πατέρα της θα την ψηφίσουν, ανεξαρτήτως των θέσεων της, όπως η αναφορά σε Τ/Κ δήμαρχο Αμμοχώστου.

ΟΙ ΚΑΡΟΥΛΛΕΣ – Ο ΛΙΝΟΣ Π. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ – Ο ΣΙΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ - Ο ΜΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

• Ακόμη ο ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει και άλλα θέματα στην Αμμόχωστο, αφού συμπαραστάτης της Κλαίρης και επικεφαλής της μιας συνιστώσας του ΒΟΛΤ, της επονομαζόμενης «Αμμόχωστος για την Κύπρο», είναι ο ΠΙΕΡΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ, του οποίου ο πατέρας ΝΙΚΟΣ είναι δημοτικός σύμβουλος ΔΗΣΥ. Ακόμη η συγγένεια με τον ΔΗΣΥ επεκτείνεται και στον θείο του ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΟΥΛΛΑ, ο οποίος είναι βουλευτής – Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ. Τα χάπια μου τα γαλάζια τα Αμμοχωστιανά. Εντάξει τους συγγενείς σου δεν τους διαλέγεις, αλλά τους ψήφους τους υφαρπάζουν.

• Σημειώνουμε ότι στην Αμμόχωστο όπου θα γίνει μάχη με απρόβλεπτο αποτέλεσμα, θα είναι υποψήφιοι και ο ΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ βουλευτής του ΕΛΑΜ με ισχυρές προσβάσεις στους ΜΑΧΗΤΕΣ (Σύνδεσμος φιλάθλων ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ), ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΥ που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ, αλλά και ο νυν Δήμαρχος-ιατρός ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (ΑΚΕΛ) που δήλωνε ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει, αλλά το δέλεαρ για τον θρόνο της Βασιλεύουσας είναι ακατανίκητο. Όπερ μεθερμηνευόμενο 5 υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην αμμώδη παραλία της Γλώσσας και κάποιος εξ αυτών θα βγάλει την γλώσσα… στους άλλους. Όσο για την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού οι φωτοΒΟΛΤαικοί θα τους τσιμπήσουν ποσοστά, όπως και στο ΑΚΕΛ, αφού συσπειρώνουν το στρατόπεδο του ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ.

• ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Ο ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑ.

• Αμάν τα χάπια μου τα κόκκινα τα πραξικοπηματικά. ΟΜΗΡΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ, με απροσδιόριστα αποτελέσματα τεκταίνονται στο παρασκήνιο του Κοινοβουλίου με τα συντροφικά μαχαιρώματα να βρίσκονται στην ημερησία διάταξη. Ιδιαίτερα στην Κοινοβουλευτική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Πρόεδρος ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ και ο Αναπληρωτής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΣ επιδίδονται σε μάχες άνευ ορίων. Ο Κουκουμάς ως μέλος του κόκκινου κονκλαβίου της Εζεκία Παπαϊωάννου εκτελεί την διαταγή - απόφαση της ηγεσίας να ΑΠΟΔΟΜΗΘΕΙ η ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ Ρένα Χα. η οποία όμως άπαντες γνωρίζουν ότι δεν είναι και ιδιαιτέρως εύκολο θήραμα. Οπόταν και ευκαιρίας δοθείσης, αλλά και προεκλογικού επιτρέποντος ο Κόκος Κουμπαράς θέλησε σε ψήφισμα που επεξεργάζεται η Επ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων περί «ενεργότερης παρουσίας των γυναικών σε διαπραγματευτικές – ειρηνευτικές διαδικασίες» επιχείρησε να ΠΡΟΣΘΈΣΕΙ και να διευκολύνει ώστε να παρεισφρήσει και παράγραφος περί του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ του 1974. Πάντα με την συμπαράσταση της βουλευτού ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ - που την κόκκινη φανέλα την φοράει κρυφά κάτω από τις μπλούζες της - δημιούργησαν ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές ΟΛΩΝ των υπολοίπων κομμάτων, που θεώρησαν ότι είναι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ – ΤΟΠΟΥ τέτοιου είδους…αναφορά.

• Προφανώς η ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του ΑΚΕΛ επιτάσσει ολίγη πραξικοπηματολογία με πινελιές κατά της Εκκλησίας, χωρίς φυσικά να πάρουν πρέφα ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και η συνοπαρτζιά του, ότι η κοινωνία τους πήρε πρέφα και τους παίζει πουρού στο κλώσμα, που λένε και στον Γερόλακκο (χωριό του ΣτεφΣτεφ). Εναντίον του Κουκουμά, που έμεινε ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ με την συμπαράσταση της ΑΛΑττα (όταν κλαίτε στις 9 Ιουνίου επί ερειπίων στην κόκκινη πολυκατοικία μην ψάχνετε γιατί το ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤΑΝ πήγε σύσσωμο με το ΒΟΛΤ και σας αφαίρεσε 2%) ΤΆΧΘΗΚΕ και η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, που του τα είχε μαζεμένα. Στον χαμό δε για την σύνταξη του ψηφίσματος, το οποίο θα αναγνωσθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη σε πανηγυρική συνεδρία ενώπιον πρέσβεων και άλλων αξιωματούχων (θα δουν τα ρεζιλίκια των Ευρωττοπουζοκυπραίων και θα αναφωνήσουν με την ρήση της στήλης «μα είναι λαός για ελευθερία αυτός»;) και σε μια ύστατη προσπάθεια ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ κλήθηκαν χθες σε συνεδρία της Επ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ρένα ΧΑ. διαβλέποντας το ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ανέβαλε την συνεδρία και η διαμάχη θα μεταφερθεί στο παρασκήνιο και στην σύσκεψη αρχηγών την Πέμπτη, στην οποία θα επιχειρήσει να δώσει λύση η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μετά τις ολιγοήμερες διακοπές σε Βουκουρέστι-Αγγλία. Ουφ είπε με το υφάκι της πάλι πίσω στους χώρακτους Ευρωττοπουζοκυπραίους να μαλώνουν;

• Όσο για τους καβγάδες Ρένας Χα. – Κουκουμά θα συνεχίσουν να προσφέρουν σκηνές απείρου κάλλους, ενώ υπάρχει και προηγούμενο στην διαμάχη, αφού καταγγελία του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΙΠΛΑΡΟΥ περί υφαρπαγής θεμάτων από την Επ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε αποδέκτες και τους δυο αν και ο Φτυμάκης Δ. (Πρόεδρος της Επ. Υγείας) λέει στους διαδρόμους ότι αναφέρεται σε θέματα υγείας που εγγράφει αντισυναδελφικά ο Κουμπαράς. Τέλος πάντων καλά ξεμπερδέματα και την Πέμπτη θα δούμε ωραίες σκηνές για να χαχανίσουμε και να κλάψουμε (έχει το ιδίωμα αυτή η Βουλή να προσφέρει ποικιλία συναισθημάτων) ταυτόχρονα με τους εκπροσώπους μας στο Ναό της Δημοκρατίας.

Η ΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ – Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΣΑΙΑ - ΝΕΟΦΥΤΟΥ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μιλήσαμε για Ναούς και θυμηθήκαμε την επιμονή του ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα το πάθος του ΑΡΙΣΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ να συζητηθεί θέμα περί της Εκκλησίας στην Επιτροπή Εσωτερικών με ευκαιρία όσων συμβαίνουν στο Φτερικούδι, που κατέστη το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Να σημειώσουμε πρώτον ότι μπορεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ οι πλείστοι να είναι ΑΘΕΟΙ, αλλά τεράστια μάζα αριστερών ψηφοφόρων είναι ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ και δεν γουστάρουν παρεμβάσεις των πολιτικών περί της Εκκλησίας με εκφράσεις όπως ρασοφόροι… Κατά δεύτερον όπως επισημαίνει και ο Πολιθκιάτης πράκτορας της ΞΥΠ ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ για τον οποίο ξεσηκώθηκε σάλος περί της παρουσίας του στην Μητρόπολη να σημειώσουμε ότι πέραν από μέλος της ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ, το πατρικό του σπίτι απέχει μόλις 100 μέτρα από την Μητρόπολη… Κατά τρίτον και βασικότερο ο Μητροπολίτης ΗΣΑΙΑΣ, όπως και ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ, που είναι εκ των πνευματικών των παρεκτραπέντων Αρχιμανδριτών, δεν ανήκουν κομματικά στον χώρο του ΕΛΑΜ ή της δεξιάς, με τον Ταμασού να είναι σπουδασμένος στην Ρωσία, και να κινείται στις παρυφές της αριστεράς και ΔΗΚΟ (πατέρας αστυνόμος Μακαριακός), ενώ στην Μητρόπολη αλλά και προηγουμένως στο Μετόχι Κύκκου εργοδοτούσε αρκετούς αριστερούς. Ο δε Νεόφυτος (καλημέρα Μητροπολίτα μας την Ευλογία σας) διακρίθηκε ως ΕΔΟΝόπουλο και κατά τις σπουδές του ήταν στην φοιτητική οργάνωση ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (ΚΚΕ εσωτερικού) μαζί με γνωστούς δημοσιογράφους – πολιτικούς (ΠΟΛΑ ΣΠΟΝΤΑ-ΠΑΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ.). Αυτά για να μην αλιεύετε ψήφους σε θολά νερά. Και εφόσον υπάρχει η ΞΥΠ μην κάνετε μαγκιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση