ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Ποιοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές - Μαυρογιαννούθκια στα ψηφοδέλτια

Φυγομαχούν οι Υπουργοί - Μπαράζ συναντήσεων Αννίτας με Νικόλα - Κάρογιαν - Επ. Συμβούλια

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΜΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Με φόρα μπαίνει το ΑΚΕΛ στην τελική ευθεία των καταστατικών αλλαγών και του προεκλογικού αγώνα για τις διπλές εκλογές, ελπίζοντας πως δεν θα έχει την ίδια κατάληψη η προσπάθεια, όπως και εκείνη στο ΣΥΡΙΖΑ όπου με αντίστοιχο σύνθημα που εκφώνησε η ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ στον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (έλα με φόρα Πρόεδρε) η κατάληψη ήταν στο βάραθρο και στον διαλύτη Κασελάκη. Κι επειδή μπορεί να λέγονται πολλά και να προοιωνίζονται περισσότερα, σημασία έχει το αποτέλεσμα και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, γνωρίζει ότι όλα είναι όμορφα και ωραία μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ λοιπόν και το ΑΚΕΛ μπαίνουν σε μια νέα εποχή από την Κυριακή με την ψήφιση από το Καταστατικό συνέδριο σημαντικών αλλαγών στην δομή – λειτουργία του κόμματος, οι οποίες (αλλαγές) θα αναδιαμορφώσουν το κόμμα της αριστεράς. Μεμψιμοιρίες, μουρμούρες από γατάκια βουλευτές, από Δευτέρας τελειώνουν και πλέον άπαντες μπαίνουν στο κόκκινο μαντρί – καλά το μετέτρεψαν σε εύχρηστη πολυκατοικία - με σαφείς προσανατολισμούς και στόχους. Να ανεβάσουν το ΑΚΕΛ στην κορυφή.

Ο ΣΤΕΦΣΤΕΦ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΟ 2028

Όσοι δε αμφιβάλουν για τους απώτερους στόχους του ΣτεφΣτεφ και του κόκκινου κονκλαβίου που ανέλαβε την εξουσία, τους παραπέμπουμε σε όσα ανέφερε και δημόσια σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ότι το κόμμα για να είναι πετυχημένο πρέπει να ανέβει τα σκαλιά του Προεδρικού. Κι επειδή το ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ προ ημερών, να σας το επαναφέρουμε και να το σημειώσετε κάπου προς υπενθύμιση. Ο Στεφάνου θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2028, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία του κόμματος του, αλλά και οι φιλοδοξίες και προσωπική του καταξίωση Τα υπόλοιπα που ακούτε είναι μουσκουρούθκια και κόκκινες αρλουμπίτσες.

Ωστόσο πρέπει να ανέβει πολλά σκαλιά μέχρι να φτάσει στον στόχο του. Αρχίζει με τον εκσυγχρονισμό του κόμματος μέσω του οποίου προσδοκεί στο ΑΝΟΙΓΜΑ των ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΩΝ ΠΥΛΩΝ της κόκκινης πολυκατοικίας στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Προς τούτο δε ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ και η ούτω καλούμενη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που εμείς για λόγους περιγραφικούς την αποκαλούμε, τα ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΥΘΚΙΑ. Κυρίως, αποτελείται η εν λόγω συμμαχία από ανθρώπους που περιστοιχίστηκαν, στοιχήθηκαν και συνέδραμαν στον προεκλογικό αγώνα των Προεδρικών εκλογών. Με τις ευλογίες του ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, συνέπηξαν μέτωπο και πλέον απομένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί στο κοινό η σύσταση της. Θα αποτελέσουν τις ανακατωμένες δυνάμεις του ΑΚΕΛ, αφού οι νέες (δυνάμεις) δια της ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ άδουν το κύκνειο άσμα τους.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Η προσωρινή διοικούσα των Μαυρογιαννουθκιών, υπό τον πρώην Γενικό Διευθυντή ΥΠΕΣ ΑΝΤΡΕΑ ΑΣΣΙΩΤΗ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του ΑΚΕΛ και καθορίστηκε ότι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αριστεράς στις Ευρωεκλογές, θα συμμετέχουν ένα- δυο άτομα από την Συμμαχία. Επικρατέστεροι εκ της κοινωνικής συμμαχίας να βρίσκονται στο Ευρωψηφοδέλτιο είναι οι ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (πρώην βουλευτής)- ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ (νομικός -επικεφαλής επιτελείου Μαυρογιάννη) και ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ (πρώην μέλος του Ελεγκτικού συνεδρίου της ΕΕ). Αποστάσεις από την κοινωνική συμμαχία τηρούν τα προβεβλημένα Μαυρογιαννούθκια, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, περιμένοντας να διακριβώσουν και επί του εδάφους τις πραγματικές προθέσεις του ΑΚΕΛ και αν θα έχουν ΦΩΝΗ και άποψη ή θα αποτελούν ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ και χειροκροτητές.

Όσον αφορά τους καθαρόαιμους ΑΚΕΛικούς που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις Ευρωεκλογές και πλείστοι εξ αυτών προτάθηκαν από τις Κομματικές ομάδες βάσης, που ουσιαστικά αποτελούν τους αισθητήρες του κόμματος στην κοινωνία (ουάου, το πέτυχα ΣτεφΣτεφ) αποτελούν κράμα διαφόρων κατευθύνσεων και προσανατολισμών. Λοιπόν στον κατάλογο που εξασφάλισε ο κόκκινος πράκτορας της ΞΥΠ περιλαμβάνονται οι νυν Ευρωβουλευτές ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ καθώς και τα στελέχη του κόμματος: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (διεθνολόγος) - ΣΤΑΥΡΗ ΚΑΛΟΨΙΔΙΩΤΗ (επικεφαλής γραφείου Κυπριακού) - ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (βουλευτής) - ΧΑΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ (επικεφαλής γραφείου οικονομικών) ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ (επικοινωνιολόγος) και ενδεχομένως από μετεγγραφή, μιας και προβάρει προ καιρού την κόκκινη φανέλα, η βουλευτής ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ. Προφανώς και μέχρι τις Ευρωεκλογές θα γίνουν οι ανάλογες προσθαφαιρέσεις και η οριστικοποίηση του κόκκινου Ευρωψηφοδελτίου θα γίνει αρχές Ιανουαρίου.

ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕ ΞΥΔΙΕΣ - ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΕΛΑΜ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Φυσικά προβλήματα στον ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ του ΑΚΕΛ θα υπάρχουν, όπως οι τοποθετήσεις των ΑΚΕΛικών δημάρχων Γερμασόγειας (ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΞΥΔΙΑ) και Γερίου (ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ) που βρίσκονται σε δίλημμα, ενώ βάσει της ιδεολογίας και της κατεύθυνσης τους θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαροι χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις αλλά μπροστάρηδες περί της ανέγερσης δομών φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών στην επικράτεια τους. Σε μια έξαρση ειλικρίνειας ο Ξυδιάς, σαφώς ξινισμένος στην Επιτροπή Εσωτερικών που συζητούσε το σχετικό θέμα, αναφώνησε « πάμε και εναντίον του εαυτού μας». Ο δε φίλος μου, Δήμαρχος Γερίου Ν. Παπαλαζάρου, προτίμησε να εκχωρήσει το δικαίωμα εκπροσώπησης του, στον αντίπαλο του οσονούπω στις δημοτικές εκλογές, Δήμαρχο Λατσιών ΧΡΗΣΤΟ ΠΙΤΤΑΡΑ (βάσει της μεταρρύθμισης ενοποιούνται οι 2 Δήμοι), παρά το ότι διεμήνυσε ότι δεν θέλει σπιτάκια με μετανάστες στο Γέρι. Ε, μπας και ενοχληθούν ο νυν ηγέτης του ΑΚΕΛ και ο τέως ηγέτης ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, που κατοικοεδρεύουν στο Γέρι οι οποίοι δεν μίλησαν νομίζοντας ότι οι δομές θα ανεγερθούν στο Γέρι της Μασαχουσέτης.

Α, να επισημάνουμε ότι η εκστρατεία της ακροδεξιάς που κήρυξε το ΑΚΕΛ και οι δορυφόροι του, κράτησε μόλις μερικές μέρες και επί της θεωρίας. Επί του πρακτέου, το αριστερό κόμμα ψήφισε χθες στην Βουλή ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ των ΕΛΑΜ - Οικολόγων (ε, δεν λες και τον ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ αριστερό ή αριστερίζοντα) για τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης. Αποκλεισμοί και φανφάρες είναι μόνο για τους φανατικούς , αφού η πολιτική ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ουδέποτε ωφέλησε, σύντροφοι.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Η ΑΝΝΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΕΚΝΑ- ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Μπαράζ ΚΡΙΣΙΜΩΝ συναντήσεων θα έχει σήμερα η ηγεσία του ΔΗΣΥ, τόσο με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, όσο και της ΔΗΠΑ ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, για να οριστικοποιηθούν οι συμμαχίες και να οριοθετήσουν που θα κινηθεί το πλαίσιο της συμμαχίας των 3 ΔΗ. Ακολούθως, ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ θα δουν τα ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΕΚΝΑ, ήτοι τις Επαρχιακές επιτροπές του κόμματος, ώστε να κατασταλάξουν για τους Δημάρχους, περιφερειάρχες που θα στηρίξει το κόμμα. Πάντως, αναμένονται και εκπλήξεις όπως η έσχατη προσέγγιση στον Δήμο Λεμεσού, όπου φαίνεται να κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα του ΔΗΚΟικού – ΑΠΟΛΛΩΝίστα ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ που θα αντιμετωπίσει τον ΓΙΑΝΝΟ ΑΡΜΕΥΤΗ. Για Στρόβολο επιμένουν ΔΗΣΥ - ΔΗΠΑ σε ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΓΚΗ, αν και προτείνεται ως υπαλλακτική λύση από το ΔΗΚΟ, πέραν του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗ, ο δημοτικός σύμβουλος ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ. Στην Λακατάμεια ο Υπαρχηγός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ βγάζει την αστυνομική στολή και θα αντιμετωπίσει την ΦΩΤΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ του ΑΚΕΛ. Όσον αφορά τα περί ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ του μίνιμουμ προγράμματος, ήτοι συμμαχίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ που ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, ο προεδρεύων του Κοινοβουλίου ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ (καθόλου τυχαία…) ο Πρίγκιπας θα πάρει ΡΙΣΚΟ και ενδεχομένως να χάσει και τις προσβάσεις προς τα δεξιά, εσαεί και νυν και αεί και έως το τέλος του αιώνος. Αμήν.

ΛΑΚΙΣΑΝ ΜΑΡΙΛΕΝΑ Ε. – ΠΟΠΗ ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: ΛΑΚΙΣΑΝ, είναι η σωστότερη έκφραση που αποτυπώνει την στάση της Υφυπουργού Πρόνοιας ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και της Υπουργού Υγείας ΠΟΠΗΣ ΚΑΝΑΡΗ. Η μεν Μαρουλλού του Βατζελή ΦΥΓΟΜΑΧΗΣΕ, αφού στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ζήτημα που απασχολεί το Υφυπουργείο της, για την ανέγερση δομών ανηλίκων μεταναστών, έστειλε στην μάχη να δεχθεί τα πυρά ο σπουδαίος τεχνοκράτης Γενικός Διευθυντής ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ. Και η Μαριλένα; Ε, καλά μην αγχώνεστε, έμεινε με τις φίλες της στο Υφυπουργείο, να κουτσομπολεύει , πίνει καφέδες και να χαχανίζει με τις κοκκινομαλλούσες του επιτελείου της λέγοντας « άειστους να τσιριλούν κόρη ΚαΝι». Η δε Υπουργός Υγείας που τα έκανε θάλασσα τις προηγούμενες μέρες, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Μάκη Κεραυνό για χρηματοδότηση Ινστιτούτου Καρκίνου και ανέκρουσε πρύμναν τις επόμενες, δεν προσήλθε στην Επιτροπή Υγείας, παρά έστειλε την εχθρό της κατά τ’ άλλα, Γενική Διευθύντρια ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, να βγάλει τα κάστανα από την φουκού της Βουλής. Ο περιβόητος και περιλάλητος συντονισμός της Πρωθυπουργού ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΙΚΗ που πήγε; Κι αυτός πήγε να δει τον Πάπα, τον Πάπα όπως και περιγράφεται το σχετικό άσμα, όπως και ο Πρόεδρος Νικολής..

ΥΓ: Πλέον όταν αναζητείται σε οικογενειακές και άλλες συνάξεις ο ΝΙΚΑΡΟΣ με την εκφώνηση Πρόεδρε, θα έχει και αντίπαλο , αφού κατά βάση και κατ’ ουσία στην οικογένεια, Πρόεδρος θα είναι ο γαμπρουλάς ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΙΡΛΗΣ, που εξελέγη επικεφαλής του Συνδέσμου Επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και λοιπών πύργων. Αμάν ΝΙΚΑΡΕ μου σου παίρνουν τα ηνία. Κι αυτός ο μιτσής που έβαλες Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σου φέρνει από το εξωτερικό κολαούζους να σε εξετάσουν. Μπας και ξεφύγει η κατάσταση και τούτοι οι ξένοι Αμερικάνοι είναι ιδιότροποι και δεν συμμαζεύονται με κανένα ουισκάκι…

ΥΓ. Από καλλίπυγο σε καλλίπυγο ο πολιτικάντης. Από την θεσπέσια που της εκφώνησε σπαρακτικά το κύκνειο άσμα, μετακίνησε τα δίχτυα του προς μικρούλα καλλονή, αλλά πάντα με τα χαρακτηριστικά της καλλίπυγου. Αναγεννημένος στέλνει τις ευχές του στην θεσπέσια και της ερμηνεύει το άσμα του ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ, που ο αστικός μύθος αναφέρει ότι γράφτηκε στην Κύπρο και στους στίχους άδει περιπαθώς ο σπουδαίος αοιδός «αυτός ο άλλος που σε πήρε από μένα / αυτός ο άλλος / ειν΄ ευεργέτης μου μεγάλος». Τα χάπια μου για τις καλλίπυγους…

ΥΓ. Την επόμενη βδομάδα θα πάρουμε τα πιστόλια προς συντήρηση και θα απέχουμε…Φιλιά και την ΑΓΑΠΗ μου. Μην ξεχνάτε όλα είναι ατμός και η ζωή στιγμές…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση