ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κύριος Γιώργος φτιάχνει ίσως το πιο διάσημο γαλακτομπούρεκο στην Κύπρο

«Στο συγκεκριμένο μαγαζί, εδώ στην οδό Σινά, είμαι τα τελευταία 27 χρόνια»

Wiz Guide

Έφυγα από το «Ζαχαροπλαστείο Γιώργος» με ένα ζεστό ολόφρεσκο γαλακτομπούρεκο και αρκετά συγκινημένος που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον υπέροχο αυτό κύριο, ο οποίος στα 87 του συνεχίζει να πηγαίνει κάθε πρωί στις 7 στο μαγαζί.

Φτάνοντας στην οδό Σινά είδα την ξεθωριασμένη επιγραφή. Ήθελα να φωτογραφίσω τη βιτρίνα, αλλά το ανέβαλα αφού ένα αυτοκίνητο είχε παρκάρει ακριβώς έξω από την είσοδο και μου έκοβε το οπτικό πεδίο -τι κι αν έγραφε «απαγορεύεται η στάθμευση». Άνοιξα την πόρτα και μπήκα στο ζαχαροπλαστείο. Καλημέρισα τον κύριο Γιώργο που στεκόταν στο βάθος και του συστήθηκα.

Μέσω ενός βίντεο που ανέβηκε πολύ πρόσφατα στο Instagram έμαθα πως ο κύριος Γιώργος, παρά την ηλικία του, συνεχίζει να πηγαίνει καθημερινά στο ζαχαροπλαστείο, κάνοντας αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει από τα 14 του, αφότου έφυγε από το χωριό του, το Καμπί του Φαρμακά. Να γλυκαίνει τον κόσμο, όχι μόνο στη Λευκωσία.

Αρχικά με ξάφνιασε με την αρνητική αντίδρασή του στην ερώτησή μου αν έχει λίγο χρόνο να μου πει κάποια πράγματα για την ιστορία του, αναφέροντάς του ότι θα ήθελα με κάποιο τρόπο να αναδείξουμε την ωραία δουλειά που κάνει εδώ και 70τόσα χρόνια. Ξεκίνησε να μου λέει πως στην ηλικία του δεν έχει κανένα νόημα να δίνει συνεντεύξεις, αλλά και πως νιώθει απογοητευμένος γιατί η κοινωνία σήμερα έχει αλλάξει πολύ. Δεν πτοήθηκα. Τον έπιασα ψιλή κουβέντα, ρωτώντας για τα γλυκά που είχαμε μπροστά μας, για τα χρόνια τα παλιά στην Πρωτεύουσα, για τη φήμη που έχει σε όλες τις πόλεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο WIZ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση