ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαμε για μεζέδες στον Βορέα

Άψογο το σέρβις

Wiz Guide

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η εμπειρία που είχαμε μεσημέρι Κυριακής στο Μεζεδοπωλείο Βορέας στην Ορόκλινη είναι μια εμπειρία που ιδανικά θέλουμε να έχουμε κάθε φορά που βγαίνουμε για φαγητό σε ταβέρνα.

Αμαρτία μου εξομολογημένη, πλέον στις ταβέρνες πηγαίνω με χαμηλές προσδοκίες, αφού σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα απολαύσω καλό φαγητό, ή καλύτερα θα απολαύσω το ίδιο φαγητό σε κάθε μου επίσκεψη (συνέπεια λέγεται). Επιπλέον, σπάνια το σέρβις θα είναι φιλικό (και όχι διεκπεραιωτικό) και η ροή των πιάτων θα είναι σωστή. Θυμάμαι μια φορά σε ταβέρνα της επαρχίας Λάρνακας, όπου στο 20λεπτο ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι μεζέδες στο τραπέζι, το ένα πιάτο πάνω στο άλλο, οπότε ψαχνόμασταν μεταξύ μας για το πώς θα τους χωρέσουμε. Άσε που αυτή η συνήθεια, να τα φέρνουν δηλαδή όλα μαζί, μόνο άγχος μπορεί να σου προκαλέσει.

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε την ευκαιρία να πάμε σε δύο ταβέρνες σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, ανήμερα τα Φώτα, επισκεφτήκαμε μια ταβέρνα, όπου αν με ρωτήσεις σήμερα τι θυμάμαι από τον μεζέ και την εμπειρία μου γενικά θα δυσκολευτώ να σου δώσω μια περιγραφή, πέραν ίσως από τη γεύση που είχαν τα κουπέπια. Σε ένα αχανές εστιατόριο οι σερβιτόροι έκαναν τη δουλειά τους να μοιάζει με αγγαρεία, η σούβλα ήταν κρύα και η εμπειρία εντελώς αδιάφορη. Ο μεζές ήταν 22 ευρώ, οπότε από την παρέα μας η ταβέρνα πήρε γύρω στα 220 ευρώ. Ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό για να μην έχω πάρει τίποτα φεύγοντας που να με κάνει να θέλω να επιστρέψω ξανά.

Την αμέσως επόμενη μέρα είχαμε κλειστό τραπέζι στον Βορέα, στην Ορόκλινη. Τον Βορέα που πριν από αρκετά χρόνια μεσουρανούσε στην περιοχή (το 2008 είχε αναδειχθεί ως Καλύτερη Ταβέρνα στην Κύπρο) και που για αρκετά χρόνια δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ. Στην ταβέρνα επέστρεψα ξανά πέρσι τέτοια εποχή και θυμάμαι ότι μου είχε κάνει εντύπωση ο πολύ νόστιμος μεζές. Παρόλα αυτά εκείνο το βράδυ δεν είχα δώσει και πολλή σημασία, ένεκα του ότι ήμασταν μεγάλη παρέα και συζητούσαμε για διάφορα άλλα, οπότε έψαχνα αφορμή για να τον δοκιμάσω ξανά.

Φτάνοντας καθίσαμε σε έναν μικρό χώρο μέσα, εκεί που είναι το μπαρ. Αρχικά μου έκανε εντύπωση αυτό που προανέφερα πιο πάνω, η πολύ σωστή ροή των πιάτων. Αλλά και ο επαγγελματισμός και η ευγένεια των σερβιτόρων. Παρόλο που η ταβέρνα ήταν φουλ από κόσμο, το σέρβις ήταν άψογο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο WIZ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση